Op dringend verzoek van ons eigen pagina meisje, websitegirl Sherida, dan toch nog maar even iets over de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Waarom zo laat zult u zich afvragen. Wel als gesettled Rohda 1 verslaggever wil ik wel graag serieus genomen worden. Van mij wordt een degelijke analyse en een waarheidsgetrouw verslag van de wedstrijd van Rohda 1 verwacht. Om dat te kunnen leveren dient er dan ook een wedstrijd gespeeld te worden door teams die de kompetitie waarin ze spelen serieus nemen. Men zegt daarom ook altijd dat voor een wedstrijd twee ploegen nodig zijn.

Afgelopen zaterdag echter kan ik u vertellen was dat absoluut niet het geval. Die Haghe zorgde met haar instelling wat betreft deze wedstrijd dat er slechts sprake was van een karikatuur van een korfbalwedstrijd in de subtop van het nationale korfbal. Zou Mart Smeets aanwezig zijn geweest dan had hij ’s avonds waarschijnlijk schuddebuikend kunnen verhalen van het mandjebal en hoe de betere verenigingen, geholpen door die door mij zo vaak al verfoeide regel dat mensen van een eerste in het tweede team ingezet kunnen worden de nationale topkompetities om zeep aan het helpen zijn. Waarschijnlijk zou hij schaterlachend hebben toegevoegd hoe een bond die een dergelijke manier van competitievervalsing mogelijk maakt serieus genomen kan worden in haar streven naar Olympische erkenning. Mogelijk zou hij misschien wel gezegd kunnen hebben dat deze bond eerst eens voor eerlijke competitie moet zorgen en dan pas kan kijken of er een Olympische sport van gemaakt kan worden. Maar Mart was er niet en dus viel er dan ook afgelopen zaterdagavond niets te lachen tijdens de sportuitzendingen van NPO.

Wat was er nu het geval. Omdat Die Haghe 2 in degradatiegevaar is had Die Haghe besloten om het eerste team als tweede te laten spelen en om het tweede team als eerste te laten spelen. De tegenstander van Die Haghe 2 was ons eigen tweede, de laatste weken in grootse vorm en misschien wel één van de grootste kandidaten voor het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de reserve hoofdklasse. Zij zagen zich echter plots gekonfronteerd met een heel ander niveau tegenstander dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest. Logisch gevolg was dan ook dat hoe ons tweede ook zijn best deed het was volkomen kansloos en de nederlaag viel niet te voorkomen. Zeer vervelend natuurlijk voor de kampioenskansen van Rohda 2 dat in plaats van medekoploper nu ineens tegen 2 punten achterstand staat aan te kijken.

Andersom was het voor Rohda 1 een wedstrijd van freewheelen, lachen en truukjes uit proberen. Het spel van Die Haghe 2 deed af en toe gewoon pijn aan de ogen en de 21-10 uitslag was dan ook nog maar een schamele afspiegeling van de ware krachtsverhouding. Voor Rohda 1 natuurlijk wel prettig want op deze manier krijgen we het kampioenschap natuurlijk in de schoot geworpen. Alleen is de charme van het kampioen worden op deze manier natuurlijk wel een stuk minder. De vreugde binnen Rohda zal er uiteindelijk niet minder om zijn, maar korfballen op deze wijze staat natuurlijk haaks op het sportprincipe dat je met zijn allen probeert om het beste uit jezelf te halen en om op die manier te trachten de sterkste in de kompetitie te zijn.

Begrijp me alstublieft één ding heel goed. Die Haghe valt eigenlijk helemaal niets te verwijten. Zij maken gebruik van de mazen die de reglementen van de bond bieden. Vreemd is het natuurlijk wel, helemaal als je achteraf hoort dat dit fenomeen op grote schaal binnen de korfbalsport wordt toegepast. Vorig jaar mocht ik hetzelfde meemaken met Rohda 5. Uitkomend in de reserve 4e klasse en met 4 tweede teams in de kompetitie stonden we regelmatig tegen een half eerste te spelen omdat verenigingen op die manier wilden proberen een klasse hoger te komen. Het wordt nu toch echt hoog tijd dat dit met alle middelen bestreden dient te worden want anders vermoorden we onze eigen sport. Ik heb toch al uit heel wat monden mogen vernemen dat spelers en speelsters er zo geen zak meer aan vinden.

En het ergste van alles is dat we als Rohda bijna gedwongen worden om aan deze praktijken mee te moeten doen. Doe je dat niet dan wordt je met je tweede team het kind van de rekening en betaal je de tol omdat je zelf wel aan je sportiviteitsplicht wilt voldoen. Kortom gauw deze regel in het afvalputje flikkeren en weer terug naar duidelijke en geen competitievervalsende regels.

 

Doelpunten afgelopen zaterdag: Kenny 8 (5 sw), Mike 6 (2 sw), Silvana 3, Amber 2,

Sherida 1 en Ferdgie 1

 

Om dit alles niet helemaal in absolute mineur te beëindigen heb ik het leukste tot het laatste bewaard. Meldde ik vorige keer al dat we een as. papa in de selektie mochten begroeten, sinds afgelopen donderdag lijkt het erop dat er een heuse babyboom op komst is binnen onze selektie. En dit keer betreft het geen as. papa maar een as. mama. En zit Taco ineens met een groot probleem opgezadeld. Want viel eerst vaste aanvoerder Ivar door een blessure weg, nu raakt hij ook diens vervangster kwijt. Want afgelopen donderdag kwam Amber met het feestelijke nieuws dat er een klein Rohdiaantje op komst is (sorry Coentje, maar AW’ertje klinkt gewoon niet, dus dat pleit is al vast beslecht). En dat betekent gelijk dat uw verslaggever (en het is de absolute primeur dat ik mij zelf zo benoem) OPA gaat worden. En daarmee wil ik uw verslaggever natuurlijk van harte feliciteren (hihihi). Maar uiteraard en vooral is het natuurlijk geweldig voor Amber en de felicitaties zijn dan ook volledig voor haar en Coen.

 

En dan as. weekend naar Putten. Ik heb geen idee meer wie in welk team gaat spelen en welke tegenstanders zij tegenover zich zullen vinden. Wat ik wel weet is dat de mogelijkheid bestaat dat Rohda 1 as. zaterdag onbereikbaar gaat worden voor de rest en ze zich dus kampioen mag gaan noemen. En hopelijk kan Rohda 2 ook op de een of andere manier in de strijd om het kampioenschap blijven. Maar in deze gekke korfbalwereld is op het moment niets meer zeker.

 

Tot volgende keer, Adri