[VERSLAG PAASTOERNOOI 2016]

Afgelopen maandag was ons traditionele Paastoernooi voor de jeugd anders dan de voorgaande jaren.

Door een magere inschrijving bij de pupillen, waarschijnlijk doordat Pasen zo vroeg viel en iedereen bang was voor slecht weer, besloten we voor deze groep en de kangoeroes een gezellige spelletjesochtend te organiseren in Paasthema uiteraard.We hadden van alles voorbereid en ook hadden we een grote stormbaan kunnen regelen. Helaas konden we deze niet gebruiken vanwege regen en natuurlijk de storm. Er was code geel afgekondigd en we konden natuurlijk geen enkel risico nemen dat de stormbaan de lucht in zou gaan met alle gevolgen van dien. Die bleef dus helaas ongebruikt in het ballenhok liggen. Maar de kinderen hebben dat niet gemist denk ik, want ze zijn tot 12.30 uur fanatiek bezig geweest met eieren zoeken, eieren schilderen, de ballonnendans die er heftig aan toe ging en het ganzenbord, waar de kids diverse opdrachten te doen kregen. Deze vonden zowel binnen als buiten plaats, want gelukkig bleef het na 11.00 uur droog. Er waren zo’n 25 kinderen, want er waren ook een paar vriendjes en vriendinnetjes gekomen wat natuurlijk heel leuk was. Als laatste kon iedereen nog mooi geschminkt worden, zodat er allemaal vrolijke gezichtjes in de rondte liepen. De loterij liep gesmeerd en alle kinderen gingen met een prijsje naar huis.

We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend. Alle hulpdiensten, van de bar tot aan de PAK-leden zelf, dank voor jullie inbreng en arbeid!

Daarna moesten snel de velden uitgelegd worden voor de Driekamp. Geen compleet toernooi, maar twee langere wedstrijden voor Rohda B1 e
n C1, Mia B2, Haarlem B1, Haarlem C2 en Vlug&Vaardig C1. Iedereen was keurig op tijd aanwezig, dus we konden om 13.00 uur starten met de wedstrijden en de schotcompetitie.

De eerste wedstrijden verliepen erg moeizaam door de storm die inmiddels over de velden ging. Gelukkig werd het daarna iets rustiger en konden de teams meer korfbal laten zien.

Het zonnetje kwam zelfs af en toe door, dus we hebben toch nog mazzel gehad met het weer, ondanks de zeer slechte voorspellingen. De teams hebben goed kunnen oefenen voor de start van de tweede helft van het veldseizoen.

Om 16.00 uur konden we aan de prijsuitreiking beginnen. We hadden voor de winnaars een lekkere paasgerelateerde prijs: heerlijke paaseieren.

Als winnaars kwamen uit de bus:

Driekamp: Mia B2 en Haarlem C2

Schotcompetitie: Haarlem B1 en Vlug&Vaardig C1.

Om 16.30 uur keerde de rust weer terug op Ookmeer en kon alles weer opgeruimd worden en kunnen we terugzien op een geslaagde middag.

Ook de loterijen liepen goed. Ed heeft goed zijn best gedaan. De cadeaubonnen van Sneakers van Remco zorgden ervoor dat ook de laatste enveloppen snel verkocht werden.

Het was een superdag op alle fronten: sportief gezien en ook achter de bar hebben ze geen seconde stil kunnen zitten, er moest keihard gewerkt worden.

Ik wil dan ook nogmaals alle hulptroepen bedanken voor hun hulp deze dag. Ik leer van mijn fouten, dus ga geen namen meer noemenJ Maar alle barmensen, scheidsrechters, mijn PAK-leden en ouders en alle helpende handen rondom deze organisatie: jullie waren geweldig!

Karin