Het Geheugen van West is een website voor iedereen met herinneringen aan of banden met Amsterdam-West, Oud-West en Nieuw-West. Het biedt een interactief platform voor verhalen van en door (ex-)bewoners. Onlangs is er een nieuwe rubriek op de site gestart:

Korfbalverenigingen in West 

Op dit moment zijn er nog vier korfbalverenigingen actief in Amsterdam West: Rohda, Blauw Wit, Sporting West en MIK. Verenigingen met hun eigen clubverleden en historie, huidige en voormalige locaties en verhalen van vele generaties.
En naar die verhalen is het Geheugen van West op zoek!
Waar is het ooit begonnen? Wie waren de toppers, de kampioenen, maar ook die ene gebeurtenis die zo typerend was voor die tijd.

Dus: bezoek het Geheugen van West en stuur je verhalen, herinneringen en foto’s naar de redactie.

Alvast bedankt,
Ruud van Koert

Hieronder de foto’s van drie momenten in de historie van Rohda:

  1. het juniorenteam waar o.a. Maarten en ondergetekende deel van uitmaakten en die de zogenaamde ‘Paroolbal’ kregen overhandigd voor de prestaties in seizoen ‘72/’73 (waaronder net 2e bij het Nederlands Kampioenschap Zaal)
  2. hetzelfde juniorenteam in 1973 in Spanje/Marbella in de finale tegen het Marbella van Kees Terol (de in 2014 overleden korfbalpionier in Spanje) tijdens een internationaal toernooi.
  3. de avondvierdaagse 1970 toen we nog met ruim honderd kinderen + begeleiding in Rohda-tenue de Avondvierdaagse liepen.