En weer liet ons eerste de kans liggen om de play-offs nagenoeg veilig te stellen. Want waar de uitslagen in de andere wedstrijden redelijk in ons voordeel verliepen, zag Rohda in Oldeholtpade geen kans de twee punten mee terug naar Amsterdam te nemen.

Daar waar het vak met Mike, Giovanni, Amber en Silvana deed wat ze moesten doen had het andere vak een complete offday. Het is dat Cenne (na een kwartier al in het veld gekomen voor Ferdgie) op het einde zijn steunende rol verliet en nog drie keer scoorde. Anders had men haast doelpuntloos deze wedstrijd beëindigd. Slechts vier keer lukte het maar om de korf te doorboren voordat Cenne aan zijn hattrick begon.

En dat terwijl in het andere vak het grote gevaar Marloes Frieswijk prima beteugeld werd door Silvana die in samenwerking met de rest van het vak de normaliter veelscorende jeugdinternational van SCO (6, 7 goals is meer regel dan uitzondering) volledig aan banden legde en heel lang uit de wedstrijd en op de nul wist te houden. Tot grote frustratie van Frieswijk die alleen toen de verdediging het iets anders ging invullen om tot meer balonderscheppingen te komen wat meer vrijheid kreeg en in die laatste paar minuten nog 2 goaltjes kon meepikken.

Maar het goede verdedigen van dat vak leidde uiteindelijk nergens toe gezien de totale schotloosheid in het anders zo trefzekere andere aanvalsvak. Daarnaast had SCO rebounded een behoorlijk overwicht bij met name de heren waardoor SCO steeds meerdere schoten per aanval kon nemen. Ondanks dat ging het verdedigend echt niet slecht. 23 Tegengoals is echt niet verkeerd in een hoofdklasse. Maar aanvallend ging het dus mis. Vooral het middendeel van de eerste helft kon SCO daardoor een oorspronkelijke 1-3 ombuigen naar 9-4 en dat verschil konden we niet meer terugdraaien. Na die 9-5 werd er steeds wel iets teruggekomen maar net zo makkelijk liep SCO dan weer uit naar die 5 punten verschil.

Bevreemdend vond ik het dan ook dat er eigenlijk helemaal niets werd geprobeerd om met wissels te trachten het tij te keren. Met Jelle, Joni en Kira aan de kant zat er toch genoeg scorend vermogen op de bank. Coach Taco zal ongetwijfeld zijn redenen gehad hebben om ze daar te laten, maar ik zelf had toch maar gebruik van ze gemaakt. Nu werd het uiteindelijk een kansloze nederlaag. Een nederlaag overigens die ons nog echt niet fataal hoeft te zijn. Want door de andere uitslagen in de poule staan we nog steeds op de tweede plaats. Weliswaar zijn we weer bijgehaald door KCC en OVVO maar we hebben alles nog in eigen hand. Inmiddels heeft Wageningen zich deze week wel verzekerd van de eerste play-off plek. Voor de andere plek lijkt het te gaan tussen KCC, OVVO en Rohda en lijkt Nic. de eerste afvaller na de nederlaag afgelopen zaterdag bij OVVO.

Nog 2 wedstrijden te gaan, maar die moeten dan wel gewonnen worden allebei zoals het er nu naar uitziet. Ten opzichte van OVVO zijn wij in het voordeel doordat het onderling resultaat in ons voordeel uitvalt. Terwijl we KCC volgende week zelf gaan ontmoeten. Zoals gezegd dan moet er wel gewonnen worden en het liefst met twee punten verschil of meer want dan zijn we ook naar KCC toe qua onderling resultaat in het voordeel. Volgende week is het dus er op of er onder. Verlies betekent sowieso dat een mooie droom over zal zijn. Bij winst zullen we dan de laatste wedstrijd tegen Wageningen nog 1x alles uit de kast moeten halen. Maar eerst maar eens as. zaterdag bij KCC zien te vlammen. Hopelijk dat we ‘het’ dan ineens weer terug hebben, want dat zal een vereiste zijn om de twee punten binnen te halen. In de vorm van de afgelopen drie wedstrijden wordt het een hele harde dobber.

Kom op Rohda 1, jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen. Dus….keep it cool and go with the flow oftewel hou je koppie er bij, blijf rustig dan gaat het nog wel goed komen.

Deze week waren onze doelpuntenmakers: Mike 7 (2 sw), Silvana 3, Cenne 3, Amber 2, Fleur 2, Sherida 1 en Kenny 1.

Succes volgende week bij KCC en tot volgende keer!

Adri

Actiefoto’s van Theo Aurik zijn hier te vinden.