Ronduit teleurstellend was het optreden afgelopen zaterdag van Rohda 1. Waar we toch met zijn allen hadden gehoopt op herstel na de recente nederlagen tegen de betere teams, liet ons eerste het tegen het tegen degradatie vechtende HKV/OE volledig afweten. Daar waar HKV/OE werkelijk alles in de strijd gooide en op het randje speelde daar liet ons eerste zich volledig overrompelen en leed het een volkomen kansloze nederlaag. Met name het vak met Giovanni, Mike, Fleur en Silvana is het op het ogenblik even helemaal kwijt. Er lukt weinig tot niets en waar dat nu aan ligt is mij een raadsel, want ze hebben toch echt wel laten zien de afgelopen tijd dat ze tot veel meer in staat zijn. Het leek wel of er vier mensne in het vak stonden die uit vier verschillende landen afkomstig waren en elkaar totaal niet verstonden en begrepen wat onststellend veel fouten veroorzaakten. Pas toen coach Taco ingreep en Kenny uit het andere vak overhevelde kwam er weer enige lijn in het spel. Simpelweg omdat Kenny een beetje ging sturen en zich puur op het rebounden ging richten opdat de rest tot meer fatsoenlijke aanvallen kon komen. Maar toen stonden we wel al een mijl achter (op een gegeven momen in de 2e helft zelfs 11-21).

In het andere vak was het ook al snel duidelijk dat het dit keer van de dames ging komen. Daar werd dan ook heel veel over gespeeld en Sherida en Amber maakten dat vertrouwen ook meer dan waar. Dankzij hen werd het tenminste geen vreselijk nederlaag. Beide waren samen goed voor 12 goals eerlijk verdeeld met allebei 6. En daardoor lijkt het voor de buitenwereld nog alsof er best een spannende wedstrijd te zien is geweest. Nou, nee dus, want de opleving aan onze kant kwam veel te laat en het verschil werd pas echt in de laatste paar minuten tot aanvaardbare proporties verkleind, toen in de laatste acht minuten nog zes keer werd gescoord en de stand 16-23 werd teruggebracht tot 22-24.

Weer een gemiste kans om ruimer afstand te nemen van de concurrentie, want ook KCC verloor opnieuw. Het tegendeel is zelfs gebeurd want door de resultaten van afgelopen week zijn ook OVVO en Nic weer volop in de race terwijl zelfs SCO ook weer in beeld begint te komen. Willen we echter aan het eind van de rit de zo gewenste playoff plek in handen hebben dan zal er dus heel snel uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. Want met nu drie uitwedstrijden op het programma en dan nog Wageningen thuis kunnen we niet spreken over een makkelijk programma. Eigenlijk mag er niet meer verloren worden. Een heel karwei nog met tegenstanders als KCC en Wageningen waar we de eerste wedstrijden van verloren.

Een summier verslag dus deze week. Maar er was ook weinig positiefs te melden, niet van onze eigen wedstrijd en ook niet door de resultaten van de concurrentie. Het enige wat mij deze week een glimlach om de lippen bezorgde waren de aanmoedigingen van ons gastteam van de week. In plaats van ons gebruikelijk eigen jeugdteam als team van de week leek het een leuk idee om een keer een team van onze stadsgenoten uit te nodigen. En dus was dit keer Vlug en Vaardig uit Amsterdam met een aantal jeugdleden aanwezig. En die maakten in deze ene wedstrijd meer lawaai als onze eigen supporters de afgelopen vijf jaar bij elkaar hebben gedaan. Echte toppers die groen witten, Voor mij in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar.

 

De doelpuntenmakers deze week: Amber 6, Sherida 6 (2 sw), Mike 5 (2 sw), Fleur 2, Kenny 2 (1 sw) en Silvana 1

 

Volgende week naar Veenendaal tegen SKF dat met slechts vier puntjes onderaan staat. Uiteraard zegt dat helemaal niets. Dat heeft de wedstrijd tegen HKV wel bewezen. Ik ga in ieder geval duimen dat jullie uit het dal weten te klimmen. Jullie hebben alles nog in eigen hand, duis laat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaan. Succes en tot volgende keer

 

Adri