De Sportadviescommissie Amsterdam Nieuw-West organiseert op vrijdag 29 januari a.s. de sportverkiezing 2015. Sporters maken kans op de eervolle titel sportman, sportvrouw, sportploeg en meeste talentvolle sporter van 2015. Ook worden coaches en sportvrijwilligers in het zonnetje gezet.
Het stadsdeel is trots op vrijwilligers die een bijzondere prestatie leveren binnen de sportclubs.
Daarom ook is Herman Rusche genomineerd als sportvrijwilliger!
Wat ging hieraan vooraf? Wij hebben Herman voorgedragen omdat Herman al 70 jaar lid is van de vereniging. Vanaf het eerste uur heeft hij zich ingezet voor de jeugd. Hij wordt binnen de club getypeerd als The Godfather. Nog steeds is hij lid van de kampcommissie om onze jeugd jaarlijks een onvergetelijke week te bezorgen. Nog altijd is hij de man die tijdens de poppenkast met sinterklaas, de blaadjes omdraait en de rekwisieten aanbrengt. Zorgt voor de kleurplaten en dat alle potloden vlijmscherp geslepen zijn. Als er kerststukjes gemaakt moeten worden is Herman van de partij. En nog altijd krijgt ieder kind op zijn/haar verjaardag een handgeschreven verjaardagskaart van hem namens de Pak (pupillen-adspirantencommissie).
Tot 2 jaar terug was hij de grote leider van de plakploeg die iedere week het clubblad in elkaar draaide. Toen wij hiermee waren gestopt was de wereld te klein. Wat moest hij nu aanvangen met zijn ploeg?
Lid van de materiaalcommissie en meet altijd zeer nauwkeurig de lijnen die gelegd moeten worden. Rohda is zijn alles. Een echte familieman, dol op zijn club en zeer ontwapenend.
Wekelijks hangt hij zijn Rohda-vlag in de vlaggenstok, want zonder vlag…geen wedstrijden.

Het feestelijk samenzijn is in het Calvijn College aan de Pieter Calandlaan 3. Zaal open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 en duurt tot ongeveer 23.00 uur.
De uitreiking van alle sportprestaties wordt gedaan door Ronald Maurer, dagelijks bestuurslid en Achmed Baädoud, bestuursvoorzitter Amsterdam Nieuw-West.
De toegang is vrij!