Deze week was het geweldig vertoeven in onze Ookmeerhal. De thuisblijvers kregen ongelijk om niet richting Rohda te trekken en hebben twee heerlijke wedstrijden gemist. Want voorafgaand aan Rohda 1 won Rohda 2 van OVVO 2, één van de drie titelkandidaten. Ons tweede dankte die overwinning aan een spetterende start. In tijd van nog geen kwartier werd OVVO 2 volledig overrompeld en voordat die met hun ogen konden knipperen stond het 8-1. Een verschil dat tot aan rust gehandhaaf bleef (16-9). Dat OVVO echt niet wist hoe ze het hadden bleek wel uit de eerste wissel van de OVVO coach. Al na een kwartier kon één van de heren gaan douchen. In de tweede helft wisselde OVVO er nog meer lustig op los. Dat had wel enigszins effekt, maar omdat ons tweede mee bleef scoren kwam de opleving halverwege de tweede helft van OVVO te laat. Ze kwamen nog wel terug tot 25-23 maar daarna gooide Jelle de wedstrijd definitief in het slot en bracht hij de eindstand op 26-23. Een geweldige overwinning en een enorme opsteker voor ons tweede dat de punten heel goed kan gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Weliswaar staan ze op de vijfde plek maar slechts twee punten van de degradatiestreep .Zo spelend als vandaag lijkt er echter geen vuiltje aan de lucht en zal Rohda 2 nog menig puntje aan het totaal toe kunnen voegen om het seizoen zonder al te veel problemen in de veilige middenmoot af te kunnen sluiten.
En daarna dan de wedstrijd van ons eerste tegen OVVO 1. De belangen waren duidelijk. Twee punten verschil op de ranglijst in het voordeel van ons eerste dat de laatste twee wedstrijden van 2015 niet had weten te winnen. OVVO daarentegen was in een flow terecht gekomen door de laatste drie wedstrijden juist wel te winnen. Een overwinning was dus van levensbelang voor beide ploegen. Een overwinnig die wij dan moesten zien te behalen zonder Sherida, die te veel last had van haar blessure opgelopen tegen KCC. Haar plaats werd ingenomen door Kira. Daartegenover stond de terug keer van Ivar die voldoende opgelapt was om te kunnen starten. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor OVVO dat door onder andere drie doelpunten van Martijn Roos heel snel op een 2-6 voorsprong wist te komen. Na deze flitsende start begon ook Rohda aan de wedstrijd. Achtereenvolgens Amber, Kenny en Silvana brachten ons weer in het spoor van OVVO. Even later waren het Kira en Kenny die ons helemaal op gelijke hoogte met OVVO zetten. Niet veel later stonden we er echter weer drie achter (weer twee goals van Martijn Roos) en konden we opnieuw in de achtervolging. Mike, Ivar en als laatste Giovanni zorgden er voor dat er bij rust nog niets beslist was al stonden we wel aan de verkeerde kant van de score (11-13 voor OVVO).
Het was wel duidelijk dat er in de tweede helft nog een schepje bovenop gedaan moest worden. OVVO kon net even te makkelijk zijn schoten pakken terwijl in de duels onder de korf net even niet scherp genoeg werd geakteerd waardoor OVVO meerdere schoten per aanval kon lossen.
Maar dan de tweede helft. Ineens waren daar weer de overtuiging in de duels en de uitstraling dat elke bal voor ons zou zijn. En kregen we een staaltje verdedigen te zien wat Jan Mulder als ‘van grote schoonheid’ zou betitelen. Amber had Anouk Haars aan de ketting leggen, Kira, Kenny en Ivar waren ijzersterk in de rebound. Zag dat er al voortrefelijk uit, het vak met Mike, Giovanni, Silvana en Fleur was helemaal een genot om te zien. Met zijn vieren werd de druk op met name Martijn Roos zo opgevoerd dat deze nog nauwelijks een fatsoenlijk schot kon lossen. En onder de korf heersten onze spelers/sters. Elk schot dat gelost werd was een prooi voor ons eerste. Giovanni, Silvana, Fleur of Mike zelf, altijd torende er wel eentje boven de rest uit. OVVO wist zich duidelijk geen raad en dus begon het wisselen om tot een oplossing te komen aan OVVO kant. Maar niets hielp. Ten einde raad werd zelfs grote man van de eerste helft Martijn Roos naar de kant gehaald om maar iets te forceren, maar ons eerste had de wedstrijd volledig in handen, de rollen werden omgedraaid en een gat van vier punten werd geslagen. Een tik die OVVO niet meer te boven kwam. Kenny en Mike zetten ons bij 14-14 weer naast OVVO waarna Amber van afstand voor onze eerste voorsprong in de wedstrijd zorgde bij 15-14. OVVO kwam nog één keer gelijk maar daarna denderde ons eerste naar de beslissende voorsprong. Door goals van achtereenvolgens Silvana, Mike, Kira en Kenny liepen we uit naar 19-15. OVVO bleef wel steeds in de buurt maar dichter bij dan twee doelpunten zouden ze niet meer komen. Hierdoor bleef het echter wel retespannend. Maar telkens weer pakten we de drie goals voorsprong zodra OVVO op twee punten stond. Bij 20-18 was het Mike met 21-18, bij 21-19 was het Amber met een frommel vrije bal voor 22-19 en bij 22-20 was het Mike met 23-20 waarna Silvana de wedstrijd helemaal op slot gooide met de 24-20.
En dus het publiek op de banken. Iedereen stond als één man achter het team. Nou ja, iedereen? Bijna iedereen!!!! Want er bleek een mol onder de Rohda supporters te zitten die heel geniepig trachtte om tweestrijd binnen het supporterscollectief te strooien. Want plotseling hoorden wij ineens een heel zacht hup OVVO tussen het Rohda gejoel door. Nu zult u zich afvragen WIE IS DE MOL? U begrijpt dat ik in deze euforie niemand zwart wil gaan maken, dus ik ga zijn naam niet noemen. Maar om U toch de mogelijkheid te geven uw nieuwsgierigheid te bevredigen heb ik reeds een kleine aanwijzing gegeven. Voor de ware puzzelaars moet dit voldoende zijn.
Na de recente nederlagen tegen Wageningen en KCC dus een fantastisch herstel van ons eerste. Een geweldig resultaat, helemaal toen na de wedstrijd bekend werd dat KCC een stevige nederlaag te slikken had gekregen in Wageningen. En dus staan we weer alleen op de tweede plaats. Naar beneden kijken hoeven we en doen we niet meer. 8 Punten verschil met de onderste drie ploegen is meer dan genoeg. We gaan nu kijken wat er nog allemaal mogelijk is. En we kunnen er eigenlijk niet meer om heen. We zijn één van de topkandidaten voor de twee playoff plekken. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. We krijgen nog wel een paar stevige potjes voor de kiezen. Te beginnen volgende week in Groningen tegen Nic. dat tot nu toe niet al te gelukkig is geweest deze kompetitie met vier nederlagen met slechts één punt verschil. Ook al staat deze ploeg nagenoeg onderaan, van onderschatting mag geen sprake zijn. Zolang echter coach Taco nu maar steeds de verslagen goed leest en hij de goede raad van uw verslaggever steeds ter harte neemt dan gaat het nog een hele leuke tweede kompetitiehelft worden. Veel succes in Groningen

Onze doelpuntenmakers: Mike 10 (3 sw), Kenny 4 (2 sw), Amber 3, Silvana 3, Kira 2, Giovanni 1 en Ivar 1.

Tot volgende keer, Adri