Ik heb heel lang zitten dubben wat ik nu over deze wedstrijd zou moeten en ook zou willen schrijven.

Want van een normale wedstrijd was dit keer geen sprake.
Er moeten deze zaterdag hogere machten aan het werk zijn geweest om de wedstrijd te laten verlopen zoals die uiteindelijk verlopen is.

Waarbij er alles aan gedaan is om Rohda deze wedstrijd te laten verliezen. Ga maar na. Hoe anders valt te verklaren dat bij een voor Rohda cruciale gelijkmaker de mensen aan de jurytafel hadden zitten te slapen en vergeten waren op de schotklok te letten waardoor deze niet liep en de scheidsrechter genoodzaakt was om deze treffer af te keuren. Ondanks dat het doelpunt binnen tien seconden viel telde deze dus niet, want regels zijn nu eenmaal regels. Waarom echter dan op het eind van de wedstrijd toen de schotklok ten onrechte diverse seconden doorliep in het nadeel van Rohda er geen correctie plaats vond, was en is nog steeds voor mij een raadsel.

En de manier waarop het laatste kwartier gefloten werd tart helemaal elke beschrijving. De laatste jaren is in de top van het korfbal het spel verworden tot een behoorlijk fysieke contactsport. De regels schrijven wel voor dat duwen en trekken en weet ik veel wat allemaal niet meer verboden is en bestraft moet worden maar dat gebeurt al lang niet meer. Dat is bekend en elk team bezondigd zeer daar dan ook aan. Ook Rohda en KCC vormden deze wedstrijd daarop geen uitzondering. Waarom Rohda echter een lawine aan overtredingen tegen kreeg en KCC als de liefste kindertjes van de klas beoordeeld werd doet mij de term ‘meten met twee maten’ in de mond nemen. Want dat was wat er afgelopen zaterdag gebeurde. Zodra twee spelers elkaar aanraakten klonk steevast het fluitje en ging de bal naar KCC. Nu was dat verdedigend nog wel op te lossen aangezien KCC ook niet echt scherp in het afmaken van de kansen was en dus heel veel miste. Maar aan onze kant konden we onze kansen niet eens meer creëren want veel van onze aanvallen werden al in de kiem gesmoord door het arbitrale duo door de bal direkt weer aan KCC te geven. Ik zal niet snel iets over arbiters zeggen maar dit stel is duidelijk niet geschikt om op een enigszins fatsoenlijk niveau wedstrijden te mogen fluiten.

Neemt niet weg dat we ook wel de hand in eigen boezem mogen steken. Want ondanks het hierboven beschrevene waren er echt wel kansen om de twee punten in Amsterdam te houden maar dan had de ploeg wel iets anders met de omstandigheden om moeten gaan. Vooral in aanvallend opzicht gingen we teveel forceren om toch maar de kansen te krijgen. Als je ziet dat een scheidsrechter alles in je nadeel affluit waarom dan toch regelmatig de bal naar binnen blijven pompen en het fysieke contact opzoeken in de hoop waarschijnlijk de bal mee te krijgen. Ik zou het dan toch meer gaan zoeken in het schot. En speel rustig de aanval uit. Nu zag je schoten binnen tien seconden terwijl er nauwelijks of soms helemaal geen sprake was het juiste moment omdat men zelf niet in de goede positie stond dan wel dat het onder de korf nog niet opgelost was. En waarom niet eens van aanvaller/ster wisselen als iemand niet (meer) lekker staat te schieten. Het gaat er toch niet om wie de goals maakt, als ze maar gemaakt worden. Of dat Pietje, Jantje of Klazien is maakt geen donder uit. Ook dat miste ik heel erg.

Net zoals ik de inbreng van onze dames steeds kleiner vind worden. De afgelopen jaren waren we juist daarin zo sterk omdat onze dames aan de lopende band wisten te scoren. Nu zie ik ze vooral in een dienende rol spelen. Heel vaak is dat tot nu toe goed gegaan, maar het is toch geen schande als het bij onze heren wat minder loopt om dan de dames uit te gaan spelen. Kortom een aantal kritische noten mijnerzijds die juist in deze wedstrijden als het er zo om spant misschien juist wel het kwartje onze kant op kunnen laten vallen. Misschien een overweging waard?

Al met al dus een zeer frustrerende wedstrijd met dus wel een logische, maar zeker niet verdiende nederlaag. Logisch gezien alles wat zich afspeelde en wat hierboven al beschreven is. Niet verdiend omdat toen alles nog normaal verliep we zeker niet de mindere van KCC waren. De gehele eerste helft was de voorsprong dan ook voor ons. De rust ging ook in met 14-13 in ons voordeel. En ondanks alle perikelen in de tweede helft stonden we een minuut of vijf voor tijd toch ook weer voor 22-21. Dus des te jammerder dat we niet de kans kregen om dit over de streep te trekken.

Uiteraard is er nog helemaal niets aan de hand. We zijn pas halverwege de competitite en staan er beter voor dan we vooraf hadden gedacht. Gewoon zeven keer winnen en het doel is bereikt. Te beginnen as zaterdag tegen OVVO thuis. Uit werd dat een mooie 24-29 overwinning. OVVO zal dus met revanche gevoelens naar Amsterdam toe komen. Wil OVVO nog mee blijven doen in de race om de playoffs mag het zich geen misstap meer veroorloven. Het belooft dus weer een spannende zaterdag

te worden komende week in onze Ookmeerhal. Hopelijk dat Ivar dan ook weer van de partij kan zijn. Nu was hij geblesserd. al heeft Marnix een dijk van een wedstrijd afgeleverd. Daar lag de nederlaag tegen KCC zeker niet aan.

Onze doelpuntenmakers: Mike 8 (4 sw), Kenny 6, Sherida 4, Amber 1, Silvana 1, Marnix 1, Ferdgie 1

Adri

Bekijk hier de foto’s die Theo Aurik heeft gemaakt van ROHDA-KCC.