Zondag 20 december was het dan zo ver. Het traditionele Kerstdiner van de PAK. Na het succes van de laatste twee jaren besloten we natuurlijk om het ook dit jaar op deze manier te doen. Om 16.00 uur gingen de deuren open voor de pupillen. Dit jaar waren er 19 kinderen en 9 begeleiders. Helaas was een aantal kinderen verhinderd en ook een paar trainer/coaches. De kantine was gezellig versierd en de tafels waren allemaal mooi gedekt met linten en menukaarten op naam.
Karin opende de avond en er werd geproost met een lekker glaasje limonade in echte champagneglazen. Daarna konden de kinderen lekker smikkelen. Ze kregen als voorgerecht een lekkere tomatensoep en stokbrood met kruidenboter. Het hoofdgerecht bestond uit een hamburgertjes en kipfingers en natuurlijk heerlijke patatjes. Ook was er voor tomaatjes en komkommer gezorgd. De kinderen hebben heerlijk zitten eten. Het zag er allemaal heel gezellig uit en er is ook goed gegeten door de meesten. Als afsluiting van het diner was er natuurlijk een heerlijk ijsje met slagroom en een chocolaatje.
Het diner werd afgesloten met een mooi bingoverhaal en het duurde wel even voor de eerste bingo viel, maar Kayo had als eerste zijn hele kaart vol. Even laten controleren en gelukkig hoefde hij geen liedje te zingen voor een valse bingo. Hij mocht als eerste kiezen uit alle cadeaus op de tafel. Daarna ging het ook heel snel. Iedereen had uiteindelijk bingo en ging met een mooie prijs naar huis. De ouders stonden om 18.00 uur weer klaar om alle kinderen mee naar huis te nemen. Na iedereen fijne feestdagen gewenst te hebben keerde de rust in de kantine terug, maar dat was van korte duur.

De hulptroepen moesten snel weer aan het werk, want om 19.00 uur zouden de aspiranten, junioren en veel senioren zich weer melden voor de tweede ronde. Het schuiven met tafels kon achterwege blijven, want we hadden de opstelling van tevoren al gemaakt. Wel moesten er tafelkleden en linten, borden en bestek worden bijgedekt en de table chefs moesten op de diverse tafels verdeeld neergezet worden en van stroom worden voorzien. Dat was wel even een heel gedoe, maar uiteindelijk is ook dat weer gelukt. Ook dit jaar sloot de selectie aan bij de oudere jeugdteams. En ook Rohda 3 en 4 waren deels vertegenwoordigd, zo kwamen we op 45 mensen uit. Het is jammer dat toch veel mensen niet konden of wilden komen op deze gezellige avond. Misschien volgend jaar: zet de datum alvast in de agenda, zodat je niets anders kunt plannen: zondag 18 december.
In de keuken werd hard gewerkt. Ook met deze groep werd een toost uitgebracht op een mooi diner. Er werd courgettesoep en tomatensoep geserveerd en iedereen kon daarna aanvallen met de tablechefs. Er was biefstuk, kipfilet en natuurlijk de eigengedraaide hamburgertjes en nog heerlijke sate. Ook hier stokbrood met kruidenboter, patat en heerlijke rauwkost. We hadden toch wel weer wat vlees over, maar het blijft lastig in te schatten wat er gegeten gaat worden. Het diner werd ook hier afgesloten met een heerlijk ijsje met slagroom. Het was weer gezellig. Dit jaar sloegen er gelukkig geen stoppen door, dus iedereen kon rustig aan tafel blijven. Na het diner werd er nog lekker gekletst onder het genot van een muziekje. De eerste aspiranten werden rond 22.00 uur weer opgehaald en de laatste senioren verlieten rond 23.00 het pand. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde avond.

Iedereen fantastisch bedankt voor alle hulp. Het was hard werken, maar het was de moeite meer dan waard!
Fijne Kerstdagen en een fantastisch 2016. Ik hoop dat iedereen op vrijdag 8 januari om 20.00 uur naar het clubhuis komt voor de Nieuwjaarsreceptie/Nieuwsjaarsfeest. Het zou leuk zijn als ook veel ouders van de kinderen naar deze avond komen. Join the clubJ

Namens de PAK, Karin.