Rock, slim & sneeuwscooter

Rohda – KVA: 16-25

Na wederom een puike wedstrijd van het tweede, 16-14 tegen Deetos 3, gezien te hebben, staat vandaag KVA op het program. Zij tweede, wij vierde. Om uit de onderste regionen weg te blijven, zou een overwinning of gelijkspel welkom zijn.

Maar eerst nog even dit: bij binnenkomst zie ik af en toe zie een bekend gezicht: op de onderste bank van de tribune zie ik Mia, 85, vroegûh mijn trainster geweest. Na ruim dertig jaar is het gelijk even keuvelen. Altijd gezellig. Lang bij L’Oreal gewerkt, ik herinner me inderdaad vaak een rode coupe. Ziek geweest, maar aan de beterende hand. En waren haar grijze haren wel weer aan een kleurtje toe. Niet doen, Mia. Grijs is hip. En hoe we op De Slimste Mens (u weet wel, dat infantiele programma waar enkel nog bejaarden naar kijken) kwamen, weet ik niet meer, maar ook hier klonk Mia reëel. lk opperde dat ze nog best mee kon doen met deze kennisquizzzz. Ze vertelde dat ze te weinig wist over bijvoorbeeld de huidige rappers en hiphoppers. Haha. Of ze Dr. Dré en Eminem wel kent, vraag ik me af. Maar zulke kennis is dit seizoen helemaal niet nodig om mee te doen. De ene speler denkt dat een koe 1 1 magen heeft, een ander gokt dat Chopin een acteur is en tiktokleraar Jesper heeft nog nooit Asterix & Oblix gelezen, want hij weet niet wat een menhir is.

Ook kwam afgelopen week voor de jeugd de onbekende Rock Hudson aan bod (zag ik nou zijn reïncarnatie bij Rohda op de bank zitten?). Als antwoord op de vraag wat weet jij van Rock Hudson, speelde hij ineens in vechtfilms en was hij een stoere held. lk dacht: zo erg lijkt hij toch niet op Bruce Lee? Misschien in de war met John Wayne? Afijn, googel de beste man maar eens. Rock heeft zijn hele leven in de kast gezeten. Zo zielig. Hij had gewoon voor korfbal moeten kiezen. Als je 1.96 m lang bent, is er maar één optie: rebounden.

Terug naar korfbal. Van tevoren is de insteek vaak: we gaan ons best doen. Maar je best doen is soms niet genoeg. KVA was vandaag scherper, slimmer, gretiger en zuiverder. Hadden we kunnen winnen door meer dan je best te doen? Nou, nee. IJh, misschien wel als elke bal raak was. Maar zonder druk vanwege dat loeisaaie achterverdedigen, schiet je de ballen geregeld weg als zijnde het losse flodders. Je zal vandaag zuiver moeten schieten, je zal snel de bal moeten rondspelen en je zal de beste keuze moeten maken bij wie de bal wordt afgevuurd. En dat binnen 25 seconden. Na 13 minuten speeltijd zie ik een 2 en een 5 op het scorebord staan. TIME-OUT!

En ineens valt mijn oog op de KVA-bank, en zie ik een laptopmeneer waar ik geïnspireerd door raak. Geen idee waar hij naar kijkt, maar meten is weten, dus volgen er nu wat statistische gegevens. Best interessant waar het verlies (ja, heb het al verklapt) l m in zit. Here we go:

Rohda in aanval: Vak Alyssa 50 schotpogingen, 6 goals (lx dame, 5x heer) Vak Ivan 49 schotpogingen, 10 goals (4x dame, 6x heer)

Rohda in de verdediging: Vak Alyssa 45 schotpogingen, 10 goals doorgelaten (6x dame, 4x heer) Vak Ivan 59 schotpogingen, 15 doorgelaten (7x dame, 8x heer)

Conclusie: Rohda heeft 99 schotpogingen nodig om 1 6 doelpunten te maken en KVA heeft 25 goals gescoord bij 104 schotpogingen.

Ach, het valt nog best mee, vind ik. KVA was gewoonweg zuiverder. En meer uitgebalanceerd. En zij wisten dat wanneer je gaat achterverdedigen en je laat de mensen meters los, geen druk, de bal dan vaak mis gaat. KVA had Rohda waar ze haar hebben wilde. In tha pocket!

Wij gaven met z’n allen te weinig druk in de verdediging en schoten een ondermaats percentage. En tegen KVA ga je het dan niet redden. Maarrrr: één iemand heeft zeker haar stinkende best gedaan door genoeg druk te geven: ons swiffermeisje. Gosh, wat deed zij haar best om de vloer droog te houden. Een tien met een griffel!

Op naar volgende week. Sporting Delta.

Heb vernomen dat de coach gaat skiën. Nondeju, nu al jaloers. Hopelijk ligt er genoeg sneeuw, want om nu een hele week te pimpampetten… Zou het niet leuk zijn als Frits ook zo’n kekke foto schiet? Op zo’n sneeuwscooter? En dan afgedrukt inleveren voor de tombola? Als prijs?

Delta heeft één wedstrijd verloren, tegen KOAG. lk weet niet wat er bij KOAG in hun drank zat, maar zij gingen er met de winst (23-22) vandoor. Het kan dus wel. Tenslotte wint KCC van DVO (https:// eyecons.com/videos/samenvatting-kccckkozijnen-dvotransus-21703). Wie had dat gedacht. Omdat het kan, zou ik zeggen: vol erin, gaan met die banaan, alles is geoorloofd.