Ons bereikte het droevige bericht dat op vrijdag 8 april, in de leeftijd van 81 jaar is overleden ons zeer gewaarde lid

Piet van Beugen

Piet werd in 1951 lid van onze vereniging in de tijd dat ons veld nog aan de Balboastraat was gevestigd. Zijn korfbaltalent bleef niet onopgemerkt en in de jaren ’60 was hij een vaste waarde in het 1 e team van onze club, waarmee hij diverse kampioenschappen wist te behalen. Om het familiaire van onze club te benadrukken, was hij voor mij in die tijd nog “Ome Piet”. Tot het moment dat ik als junioor mocht invallen in het 2e en vakgenoot werd van “Ome Piet”. “Ik voel me al oud genoeg, dus vanaf nu is het Piet” en zo is het altijd gebleven.
Na zijn actieve carrière stortte Piet zich vol op het coachen. In 1e instantie binnen onze vereniging, waar hij meerdere
selecties onder zijn hoede had, daarna ook “buiten de deur”. Kenmerkend voor Piet was dat hij daar zowel een ware
ambassadeur voor Rohda bleef én tegelijkertijd een zeer warme band behield met deze clubs. Woudenberg en vooral VZOD zijn daar de goede voorbeelden van. Maar ook afgelopen jaar kregen wij nog een donatie vanuit het “TCNH fonds” mede dankzij de positieve bijdrage die Piet (en Mia Schreuder) als oud trainers hadden geleverd.
Bovendien werd hij (niet/nauwelijks spelend) lid van het “zesde”. Een vriendenploeg die tot op de dag van vandaag allerlei gezamenlijke activiteiten ontplooien als weekendjes weg etc.
Legendarisch echter was hij als dé “klusjesman”. Van beroep verwarmingsmonteur, maar alom erkend als allround “handyman”.
Zowel bij Rohda als bij menig Rohdiaan privé, was Piet de man die, zelden of nooit tevergeefs, geraadpleegd werd bij
technische ongemakken. Vaak onnavolgbaar, of beter “op zijn Piets”, maar nooit te beroerd te helpen en altijd vakwerk.
Wij wensen Lia, Peter, Babs, Ruud, Kiona, Joey, Enzo en Megan heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

 

Namens het Bestuur
René Kruse