Zo kwam Helena (Lenie) Goudsmit in 1980 binnen in de gelederen van Rohda, aangedragen door Annie de Jong als haar trainster van het 1e van Victoria. De eerste kennismaking van veel Rohdianen was vooral ook aan de tafeltennistafel, waar ze in de toernooitjes – die destijds samen met biljarten en klaverjassen nog op zaterdag werden gespeeld, want er werd op zondag pas gekorfbald – haar mannetje stond.
Lenie had haar lengte en postuur mee en veroverde al snel een rotsvaste plek onder de paal in Rohda 1.
Maar dat bleek niet haar enige kwaliteit. Ook haar schot, een beetje schuin voorover en opzij vallend, bleek een aanvallend wapen en in 1986 werd het landskampioenschap behaald.

De liefde voor Rohda nam in de loop der jaren zodanig toe dat ze, na haar periode in het eerste, als eerste vrouwelijke voorzitter van Rohda in 2004 de hamer overnam van George Kruse.

De blonde krullen werden in de loop der jaren ingeruild voor een kort af en toe rossig koppie.
Dat iets van sport met een bal, van welk formaat ook, in haar bloed zit bleek wel uit dat ze ging tennissen en later golfen, waar ze het met haar club Ookmeer o.a. ook tot het landskampioenschap 2017 NGF 36 holes C-banen bracht en ook daar voorzitter werd.
En ook haar zangkwaliteiten mogen we niet vergeten die ze etaleerde in een operettegezelschap en  tijdens de musicals die op jaarfeesten werden gespeeld onder de bezielende regie van Mia Schreuder.

Haar korfballeven werd vervolgd in de vriendenploeg van Maarten, waar in een vak spelend met hem menig kampioenschap werd behaald. Verrassend bleven haar aanvallende acties: weglopen vanuit de paalzone en soms lukraak schietend terwijl………Maarten nog geen reboundpositie had ingenomen. Of haar befaamde doorloopballen, met veel gekreun voorover vallend, waardoor menig scheidsrechter dacht dat ze een enorme gooi van haar tegenstandster had gekregen, wat soms ook wel waar was.
‘Waarop Maarten die strafworp er dan weer in kon gooien’, zoals ze laatst plastisch en met een grijns omschreef.
Enfin, een actief en gevarieerd sport- en bestuursleven dat zeker nog wel even doorgaat.