[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Afgelopen zondag was het dan zo ver. Eindelijk weer een activiteit voor de jeugd na alle Corona-perikelen. We waren er weer aan toe. Zaterdag de hele dag regen en zondag gelukkig droog al hadden we soms last van behoorlijk windvlagen die de boel van het veld veegde.

Om 14.00 uur konden we starten met onze activiteit. Het was hard werken geweest, want het hele veld stond vol met palen, pionnen, hoepels en ander materiaal. Er waren maar liefst 24 onderdelen opgezet en een pauze met limonade en een zakje chips bij nr. 10. Vooral dit nummer was in trek, want de kinderen hadden goed dorst. Ze deden de spelletjes vol overgave

We hadden korfbalspelletjes, behendigheidsspelletjes en gewoon lekkere gekke spelletjes.

De kinderen werden tot tweetallen geformeerd en gingen zo alle onderdelen langs. Ze kregen ook allemaal een begeleider/ster toegewezen die de kinderen kon helpen en de score eerlijk kon bijhouden.

Uiteraard begonnen we met een warming: een dansje o.l.v. de spelers van de A+B. De spieren waren er klaar voor en de kinderen enthousiast.

In de kleedkamer hing een waslijn met allemaal nummers. Deze nummers verwezen naar de spellen die klaar stonden op het veld. Was je klaar met je onderdeel dan hing je het nummer weer terug en trok een ander nummer van de waslijn. Zo ging het drie uur lang tekeer op het veld.

Als slot was er nog een gezamenlijk eindspel: linten- en pionnenroof. Dat betekende zo’n 18 korven o het veld, zodat ieder op z’n eigen hoogte kon schieten. Ook dat ging allemaal lekker fanatiek.

Om 17.00 uur kon de bbq aan o.l.v. Ed en Cor, onze vaste duo. De hamburgers vonden gretig aftrek en iedereen zat lekker te smikkelen.

En dan natuurlijk de prijsuitreiking. We hadden een prijs per onderdeel, dus heel veel kinderen vielen in de prijzen. Helaas niet iedereen, maar dat kan natuurlijk ook niet altijd.

Rond 18.30 vertrokken de eerste kinderen weer huiswaarts, kon het materiaal met gelukkig veel hulp weer opgeruimd worden.

Toen de rust weer een beetje teruggekeerd was konden wij zelf ook even eten en een drankje nemen en de dag doorspreken. We kwamen tot de conclusie dat het weer een topdag was geweest.

Het weer was ons goedgezind, halverwege zelfs een zonnetje, een grote opkomst vrijwilligers waarvoor onze dank: veel nieuwe ouders ook en veel selectiespelers. Zonder alle vrijwilligers is er weinig mogelijk natuurlijk. Ook Tinka bedankt: zij kwam met het idee voor dit leuke spel.

Nogmaals dank allemaal en op naar de volgende activiteit: het grote zomerkamp. We hebben nog een paar plekjes voor kinderen die toch wel graag mee willen.

We trainen gewoon door in de vakantie op de dinsdagen (bij voldoende animo).

 

Fijne vakantie allemaal.

Namens de PAK,
Karin

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]