Afgelopen zaterdag kon de C1 van Rohda het kampioenschap in de zaal pakken. Er moest dan wel gewonnen worden van Blauw Wit. Dat dat geen gemakkelijke opgave zou worden was wel duidelijk, aangezien de uitwedstrijd met 7-6 verloren was gegaan.

Het was de tweede kans voor de C1 om kampioen te worden, vorige week hadden ze namelijk bij winst op Roda ook al het kampioenschap kunnen behalen. Dat ging toen echter mis, mede door een zwakke eerste helft. Het team toonde nog wel veerkracht door van een 2-7 achterstand nog terug te komen tot 7-7 maar met nog 3 minuten te gaan wist Roda het beslissende punt te maken.

Dat de C1 een wat mindere eerste helft aflevert is meer regel dan uitzondering. Ik heb even de statistieken er bij gepakt van de voorgaande 11 wedstrijden, en dat levert de volgende cijfers op:

Doelsaldo eerste helft: 37 voor, 32 tegen

Doelsaldo tweede helft: 49 voor 25 tegen

Er wordt dus in de tweede helft veel meer gescoord, terwijl de verdediging de tweede helft ook veel beter staat. De boodschap voor het team was dan ook duidelijk: vanaf het eerste fluitsignaal het gas er op en de tegenstander overrompelen. En dat is exact wat er gebeurde. Het team ging vol in de aanval, schoot veel, had veel rebounds en als Blauw Wit de bal had werd deze vaak snel weer terug veroverd. Het goede spel leverde dan ook snel een 2-0 voorsprong op door goals van Jamie en Kayo. Blauw Wit kreeg in die periode niet veel kansen, maar schoten uit deze weinige kansen wel twee keer raak,. Doordat Tarik tussendoor ook raak had geschoten was het na 10 minuten spelen 3-2 in het voordeel van Rohda. Een volgende tussensprint leverde goals op van Kayo en Lot, waardoor we een comfortabele 5-2 voorsprong namen. Blauw Wit kwam echter beter in hun spel en na twee goals van hun kant was het weer spannend: 5-4. Daarna ging het lange tijd gelijk op met kansen over en weer. Het tempo lag nog steeds erg hoog, waardoor de wedstrijd zeer aantrekkelijk was om naar te kijken. Met nog een minuut te spelen in de eerste helft maakte Kayo een belangrijke goal. Hierdoor kwamen we op 6-4, en met een buffer van twee goals is het toch een stuk lekkerder rusten…

C1_@

De tweede helft was iets minder dynamisch, kennelijk had de eerste helft veel kracht gekost. Blauw Wit kwam echter ook iets minder sterk uit de kleedkamer, waardoor de wedstrijd nog steeds redelijk in balans was. Blauw Wit scoorde de aansluittreffer, maar door treffers van Lot en Kayo namen we weer vrij snel een comfortabele voorsprong 8-5. De krachten vloeiden langzaam weg, vooral bij Blauw Wit die nauwelijks nog tot een goede aanval kwamen. Toen ook nog zo´n 10 minuten voor tijd één van hun beste heren uit viel was het pleit wel beslecht. Onze kids speelde de wedstrijd professioneel uit, al wisten ze zelf ook niet meer de korf te vinden. Maar de 8-5 overwinning was ruimschoots voldoende voor het kampioenschap!

Het was een superspannend zaalseizoen, bijna alle teams waren aan elkaar gewaagd. Van de 12 wedstrijden werden er slechts 2 verloren (twee keer met één doelpunt verschil), en van de tien overwinningen waren er vier wedstrijden die we met slechts één doelpunt verschil wonnen en twee wedstrijden die we met twee doelpunten verschil wonnen). Het zat dus erg dicht bij elkaar, maar vaak door strijdlust wisten we de wedstrijden naar ons toe te trekken. Het team is dan ook in de breedte erg gegroeid, met dit mooie resultaat als gevolg. Daarnaast kunnen de kids het erg goed met elkaar vinden, zowel op het veld als daarbuiten.

Ik wil iedereen bedanken, op de eerste plaats de coaches (Ashley, Isabella en Jari). Jullie hebben de kinderen dit jaar naar een hoger niveau gebracht, met een kampioenschap als gevolg. Ook alle invallers bedankt, zonder jullie hulp was het niet gelukt. En natuurlijk dank aan alle ouders, die de kids overal naar toe brengen en ze altijd luidruchtig aanmoedigen. Hopelijk gaan er nog vele kampioenschappen volgen!!!

C1_3