Uw verslaggever heeft vanwege de coaching van ons 3e een aantal wedstrijden op rij moeten missen en derhalve ook geen verslagen kunnen maken (livestreams ook niet altijd beschikbaar om terug te kijken).

Maar afgelopen zaterdag was het zover en kon ik (helaas als 1 van de weinigen) getuige zijn van de “revanche” van ons vlaggenschip op SCO. De heenwedstrijd was een pijnlijke nederlaag geworden, mede waardoor er feitelijk voor beide ploegen niets meer op het spel stond. De 4e plek was het enige en uiteraard hadden we wat goed te maken.

Zonder de geschorste Ivar en de zieke Job (en dus met Cenne en Julian) begonnen wij zeer voortvarend, met een leuke hoofdrol voor Julian.De 1e helft was überhaupt zeer vermakelijk en beide ploegen speelden vrijuit en de zwart gelen deden dat een stukje beter en zou werd een prima ruststand van 18 – 13 bereikt.

Na rust werd het aanvankelijk een stuk slordiger, waarbij het een kleine 10 minuten duurde voor wij de 19e treffer wisten te maken. SCO sloop nog een aantal maal dichterbij, maar telkens was er op tijd een treffer om het verschil weer terug te brengen naar een “veilige marge”. Zo werd het uiteindelijk een prima en verdiende 25 – 20 overwinning en is de 4e plaats definitief de onze.

Zoals wellicht nog bekend van eerdere verslagen, onderstaand wat opvallende punten vanuit mijn gezichtspunt:

  • De prima wedstrijd van Julian. Rustig onder de korf en goed meescorend. Na rust (na goede wissel SCO), wat lastiger, maar overall een zeer goede wedstrijd.
  • Het hoge rendement van Enzo en Fleur in het andere vak. Het draaide m.i. wat moeizaam, maar als de schoten vallen, dan wordt dat geen echt probleem (ja, en er was ook weer een rake doorloopbal van Fleur!).
  • En vooruit dan toch ook maar even als vader: de behoorlijke invalbeurt van Jeffrey op wiens pass Jessica de korf dan toch nog wist te vinden.

Volgende week de laatste zaalwedstrijd van het seizoen en ook gelijk de allerlaatste wedstrijd van Ivar en Sherida. Bovendien (waarschijnlijk) nog een bloedstollende ontknoping bij ons 2e, dus ik hoop van harte dat vele Rohdianen de weg naar Sporthallen Zuid zullen weten te vinden!

Tot zaterdag!

René Kruse