De 1e wedstrijd van 2019 was direct de return van de laatste wedstrijd van 2018.

foto: Patricia Brouwer

Ik blijf het een opmerkelijke competitieopzet vinden, waarbij het bijvoorbeeld zo maar kan zijn dat een geblesseerde en/of geschorste speler beide wedstrijden tegen de concurrent moet missen. Gelukkig was dit nu voor beide ploegen niet aan de orde.

In de prachtige nieuwe accommodatie van Wageningen waren de opstellingen min of meer gespiegeld t.o.v. de thuiswedstrijd en dit leek aanvankelijk in ons voordeel. Hoewel we niet weg konden lopen hadden we de eerste 10/15 minuten steeds een voorsprong en ook licht de overhand. In deze fase lieten de normaal gesproken makkelijk scorende Wageningen mannen het enigszins liggen, maar helaas namen hun vrouwen de honneurs in deze fase goed waar. Tot 7-7 dus gelijk opgaand, waarna we vanaf de 9 – 7 eigenlijk achter de feiten aan liepen. Dankzij een andermaal fenomenale Sophie bleven we nog enigszins op het elastiek, maar de 14 – 10 ruststand deed al het ergste vrezen.

Na rust bleef dit verschil min of meer in stand, waarbij wij vanaf 27 -21 nog terug kwamen tot 27 – 25 en het makkelijker scorende vak met Sophie voor de korf. Zou het dan toch nog. De 28 – 25 was het genadeschot en zo eindigde deze topwedstrijd met een verdiende 30 – 26 voor de thuisploeg. Door de 29 – 28 thuisoverwinning zijn we nu onderling ook minder dan Wageningen en dat zou een factor kunnen worden.

Maar…., en hier komt de eeuwige optimist, ALS wij zaterdag van Dalto winnen (een absolute must) en we winnen uit van AW.DTV met 2 of meer verschil, dan staan we onderling tegen deze 2 play-off kandidaten in de plus. Er is dus nog helemaal niets verloren, maar de wedstrijd van aanstaande zaterdag lijkt mij wel de laatste kans om echt in de race te blijven! Alle hens aan dek dus en niet bij de pakken neerzitten!

Om ook in het positieve te eindigen wijk ik af van mijn gewoonte om enkele opvallende zaken te benoemen, aangezien ik maar heel weinig lichtpuntjes heb gezien. Openlijke kritiek op personen lijkt mij niet mijn taak, dus “gewoon” alle focus op Dalto en de (korfbal)wereld ziet er weer heel anders uit.

Ik hoop op een volle Ookmeer aanstaande zaterdag, waar we hopelijk een mooie Rohda dag gaan beleven.

René

Voor meer foto’s van Patricia Brouwer klikt u hier.

Voor het verslag van Kv Wageningen klikt u hier.