Zondag 16 december hadden we dan weer ons traditionele Kerstdiner. De PAK-leden stonden om 11.00 uur al in de kantine om alles aan te kleden, de tafels te dekken en het eten in gereedheid te brengen etc. etc.

Alles stond dus weer pico bello op tijd klaar, de muziek stond aan en de drankjes voor ontvangst stonden klaar. Wij waren er klaar voor.

We hadden ook vandaag weer twee rondes. Om 16.00 uur gingen de deuren open voor de pupillen en de C1. Dit jaar waren er 43 kinderen en 9 trainer/coaches. De kantine was gezellig versierd en de tafels waren allemaal mooi gedekt met linten en menukaarten op naam. En natuurlijk stonden er ook weer gezellige kerstballen te knipperen bij alle borden. Deze mochten de kinderen na afloop allemaal mee naar huis nemen.

Karin opende de avond en er werd geproost met een lekker glaasje limonade in echte champagneglazen. Daarna konden de kinderen lekker smikkelen. Na een aantal jaren bij de pupillen een menu uitgeserveerd te hebben was het buffet vorig jaar weer een groot succes, dat uiteraard ook dit jaar weer in ere werd hersteld. Alle kinderen hadden zelf lekkere gerechten gemaakt/meegenomen. Het was weer een groot succes. Er waren veel verschillende culturen te proeven en het was echt leuk om te zien dat iedereen er weer werk van had gemaakt. We dachten veel teveel eten te hebben, maar er werd erg goed gegeten, zodat er maar weinig overbleef.

De kinderen waren ook allemaal mooi aangekleed. Dat blijft toch ook altijd leuk om te zien. Ze kregen als voorgerecht een lekkere tomatensoep. Het hoofdgerecht was dus het fameuze buffet. De kinderen hebben heerlijk zitten eten. Als afsluiting van het diner waren er hele mooie pinguïn ijsjes die goede aftrek vonden, ook bij de coaches.

Het diner werd afgesloten met een mooi bingoverhaal en het duurde wel even voor de eerste bingo viel, maar Boaz had als eerste zijn hele kaart vol. Even laten controleren en gelukkig hoefde hij geen liedje te zingen voor een valse bingo. Hij mocht als eerste kiezen uit alle cadeaus op de tafel. Daarna ging het heel snel. Iedereen had uiteindelijk bingo en ging met een mooie prijs naar huis. De ouders stonden om 18.00 uur weer klaar om alle kinderen mee naar huis te nemen. Na iedereen fijne feestdagen gewenst te hebben keerde de rust heel even terug?. Maar dat duurde niet lang natuurlijk, want er volgde nog een tweede ronde.

De hulptroepen moesten snel weer aan het werk, want om 19.00 uur zouden de junioren en senioren zich weer melden voor de tweede ronde. De tafels werden natuurlijk opnieuw gedekt en de tablechefs moesten over de diverse tafels verdeeld neergezet worden en van stroom worden voorzien. Dat was wel even een heel gedoe, maar uiteindelijk is ook dat weer gelukt. Ook dit jaar was de selectie goed vertegenwoordigd, zo kwamen we op 43 mensen die een gezellige avond hadden. Het is en blijft jammer dat Rohda 4 en 5 slecht vertegenwoordigd waren. Het is altijd erg gezellig. Misschien volgend jaar: zet de datum alvast in de agenda, zodat je niets anders kunt plannen! Het is altijd de zondag (ruim) voor kerst. Ook mensen die niet korfballen kunnen zich opgeven voor het kerstdiner hoor. Het is een misverstand dat je spelend lid moet zijn. Hoe meer mensen hoe gezelliger.

In de keuken werd hard gewerkt. Ed was onze patatbakker en hij heeft niet stil kunnen zitten. Ook met deze groep werd een toost uitgebracht op een mooi diner. Er werd courgettesoep, kippensoep en tomatensoep geserveerd en iedereen kon daarna aanvallen met de tablechefs. Er was biefstuk, kipfilet en natuurlijk de eigengemaakte hamburgertjes. Ook hier stokbrood met kruidenboter, patat en heerlijke rauwkost. We hadden gelukkig minder vlees over dan vorig jaar; het blijft lastig in te schatten wat er gegeten gaat worden. Het diner werd afgesloten met een heerlijk ijsje met slagroom en chocoladesaus. Het was weer erg  gezellig. Dit jaar sloegen er gelukkig geen stoppen door, alleen viel er af en toe een plaat uit, maar dat werd keurig opgelost, dus iedereen kon rustig aan tafel blijven. Na het diner werd er nog lekker gekletst onder het genot van een muziekje en een drankje. De eerste mensen vertrokken rond 22.00 uur en de laatste verlieten rond 23.00 het pand. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde avond.

Iedereen fantastisch bedankt voor alle hulp. Het was hard werken, maar het was de moeite meer dan waard!

Fijne Kerstdagen en een fantastisch 2019. Ik hoop dat iedereen op vrijdag 4 januari om 20.00 uur naar het clubhuis komt voor de Nieuwjaarsborrel. Het zou leuk zijn als ook veel ouders van de kinderen naar deze avond komen. Join the club!

 

Namens de PAK, Karin.