Vanwege andere bezigheden was ik aangewezen op de livestream en dan niet eens live. Al wetende dat er verloren wordt een ondankbare taak voor uw verslaggever om de wedstrijd terug te kijken, maar in voor- en tegenspoed zal ik trachten mij van mijn taak te kwijten.

Het was een bijzondere wedstrijd met 2 totaal verschillende gezichten, maar bij beide gezichten zagen wij er niet overtuigend uit. Weliswaar schoten de Friezen de 1e helft met scherp, maar er lagen toch ook enkele ongeende fouten van deonzen ten grondslag aan de 10 goals na iets meer dan 10 minuten van de thuispploeg. Maar in deze fase bleven wij aardig bij en na het 1e echte gaatje (7-3) zaten we bij 13-11 er weer redelijk bij. Opvallend detail dat de Friezen in deze fase telkens hun eerstvolgende aanval scoorden, zodra wij weer op 2 verschil kwamen.

Zo ging het door tot de 17-14, waarna de Friese doelpuntenmachine langzaam begon te haperen. Het leek het moment om toe en terug te slaan, maar uitgerekend in deze fase gingen we erg rommelig en onrustig te werk. Naar mijn gevoel was de 18-14 al enigszins de nekslag, aangezien de 17-15 meer voor de hand leek te liggen. Om en om scorend werd vervolgens de rust bereikt met een enorm hoge tussenstand van 20 – 16.

Waar tegen Oost Arnhem in de laatste 6 minuten nog een 3 punten achterstand werd omgebogen, leek de overtuiging er niet te zijn deze week. De 2e helft begon goed met direct de 20 – 17, maar vervolgens werd het 22 -17 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Verdedigend zat het de 2e helft wel goed (nog maar 10 goals tegen), maar aanvallend was het heel erg onzeker en rommelig. Het zal niet vaak voorkomen dat de laatste 8 minuten van een zaalwedstrijd zo apathisch verlopen.

Na de 20 -16 van de 1e helft, volgde dus een 10 -11 2e helft.

Tot slot toch weer een paar punten die mij opvielen:

  • Het aantal fouten in de paalzone. Ik heb zo maar een stuk of 6/7 vrije kansen onder de korf gemist zien worden, terwijl we daar ook een doelpuntje of 2/3 hebben weggegeven.
  • De vrije ballen/stippen. Dankzij een bijna foutloze score uit de vrije ballen en stippen bleven wij nog vrij lang in de race. In totaal 6 vrije ballen en 5 stippen heb ik geteld. Extra opvallend, dat van deze 11 goals er 10 voor rust vielen. Na rust dus bijna geen vrije ballen en zelfs geen enkele stip meer gekregen/verdiend!
  • Bovenal de gelatenheid. Zelfs op het scherm was zichtbaar dat de bodylanguage niet goed was. De onoverwinnelijke uitstraling kan en mag natuurlijk niet weg zijn, na één onfortuinlijke nederlaag van vorige week.

Al met al een magere prestatie, maar als eeuwige optimist maar even het goede nieuws: Winnen van Wageningen zaterdag (thuis in de Pijp, waar we nog ongeslagen zijn☹?) en we staan er weer prima voor. Hopelijk weten vele Rohdianen de weg te vinden, zodat het toch nog een beetje als thuiswedstrijd voelt.

René Kruse