Dat is even wennen voor uw vaste verslaggever. Sinds ik toegezegd heb de verslagen van ons 1e te zullen verzorgen voor de website, hadden wij nog geen enkele nederlaag geleden!

Bij deze toezegging heb ik mezelf voorgenomen me nimmer uit te laten over de scheidsrechter. Ik zal mijn uiterste best doen om me daar ook deze keer aan te houden.

In een zeer goed gevuld Ookmeer begonnen beide ploegen wat onrustig. AW.DTV leek de regie in handen te nemen in de loop van de 1e helft. Met name onze mannenkwartet schoot met een belabberd percentage, en het was in deze fase aan het koppel Sophie/Fleur te danken dat we in de race  bleven. Kleine uitlooppogingen van AW.DTV werden gecounterd en zo kon het gebeuren dat we na een matige 1e helft, toch met “slechts” 1 punt achterstand de rust ingingen (11-12).

Na rust leek een inmiddels vertrouwd beeld te ontstaan. Onze verdediging kreeg duidelijk meer grip op AW.DTV en wij wisten hen steeds vaker in tijdnood te krijgen. Helaas bleef ons aanvalsspel wat onrustig, maar het was overduidelijk dat het wedstrijdbeeld in ons voordeel kantelde. Toen wij, na een gemiste stip aan AW.DTV kant, zelf een gaatje van 2 konden slaan met vak Sophie voor de korf, dacht ik dat we de buit binnen gingen halen.

Een fantastiche invalbeurt van “onze” Cedric deed ons echter de das om. Met 3 doelpunten in heel weinig aanvalstijd, was hij van doorslaggevende betekenis. Ons 1e bleef knokken tot het bittere einde, maar de 1e nederlaag bleek onafwendbaar.Uiteraard geen enkele reden voor paniek, maar wel een enorme gemiste kans.

Tenslotte ook nu maar weer een aantal zaken die mij opvielen:

  • Van tevoren was bekend dat wij de slag zouden moeten winnen via vrouwenkwartet. Naar mijn mening werd deze kaart (zeker na rust) te weinig gespeeld.
  • Als gezegd bleef het schotpercentage van de mannen onder het normale niveau, hoewel ik het herstel van Enzo na rust zonder meer knap vond. Zijn 1e echte topper en dat leek in het begin te merken. Na rust was hij wel terug op een behoorlijk percentage.
  • Al met al is mijn simpele conclusie dat deze 1e nederlaag in 4 maanden te wijten is aan 3 oorzaken:
    • Zelf niet goed genoeg in de wedstrijd zitten (met name in de afronding, 20 goals is te weinig).
    • De sterke invalbeurt van Cedric, die AW.DTV terug bracht in de wedstrijd toen leek of wij ze op hun rug hadden.
    • Over de 3e reden had ik mij voorgenomen niets over te zeggen en dat wil ik graag zo houden. Maar helaas wel 1 die niet te onderschatten is.

 

Als gezegd geen man overboord, maar zaterdag wel direct herpakken in Friesland! De weg is nog lang en we staan er nog altijd uitstekend voor.

René