Dit werd dan eindelijk een wedstrijd waar ik live bij kon zijn en ons tot nu toe superieure 1e in de zaal in actie kon zien. De 1e 2 uitwedstrijden werden uit het vuur gesleept en met minimaal verschil over de streep getrokken.

De hoop en verwachting was toch wel dat het thuis tegen Unitas/Perspectief wat gemakkelijker zou gaan. Daar leek het in 1e instantie echter helemaal niet op. De 1e 10/15 minuten waren van beide partijen van een zeer hoog niveau (vooral aanvallend gesproken), waarbij de gasten uit Harderwijk een aantal maal zelfs het initiatief wist te nemen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-10 tussenstand, waarna het beeld begon te kantelen.

De Onzen trokken de defensieve teugels enigszins aan en ineens kwamen de gasten bij iedere aanval in tijdnood t.o.v. de schotklok. Onze aanvallen werden ook iets minder scherp, maar toch wisten wij via 13-10 naar een 17-13 ruststand weg te lopen.

Dit leek en bleek de genadeklap, want de 2e helft was het krachtsverschil overduidelijk en met een ontketende Sophie leken we hard op weg naar een score ruim boven de 30. Helaas werd het in de slotfase een stuk slordiger waardoor de teller uiteindelijk op 27 bleef staan.

Al met al zijn we nog zonder puntenverlies en kunnen we ons op gaan maken voor een geweldig affiche volgende week AW/DTV won ook zijn 1e 3 wedstrijden, dus niet alleen een mooie Amsterdamse derby, maar ook een onvervalste topper. Ik neem aan dat ik geen verdere aanbeveling hoef te doen om zaterdag 8 december ruim voor 18.00 uur in Sportcentrum Ookmeer te zijn om het 1e te ondersteunen!

Tenslotte weer wat zaken die mij opvielen:

  • Uiteraard de come-back van Ivar. Na nieuw blessureleed heeft hij een flink aantal wedstrijden moeten missen. Het was nog niet superscherp, maar ik heb wel alweer een paar klassieke passes gezien, die voor de liefhebber een lust voor het oog blijven.
  • En dan Sophie. We wisten uiteraard dat we met de komst van een voormalig international een enorme versterking binnenboord haalden, maar afgelopen zaterdag was het toch echt een beetje de Sophie-show. Ik heb het niet bijgehouden, maar het schotpercentage moet extreem hoog gelegen hebben. Minpuntje toch dat de laatste vrije bal mis ging ?!
  • Tenslotte iets wat me al het hele seizoen opvalt. Het 1e is (op 1 oefenwedstrijd na) het hele seizoen (veld en zaal) ongeslagen, maar van enige euforie of zelfs tevredenheid is geen enkele sprake. Enorm zelfkritisch en hier en daar zelfs wat onvrede over vertoonde spel. Ik ben daarom erg nieuwsgierig naar de dag dat ze zelf wel tevreden zijn. Dan moet het veel heel goed worden. Ik hoop zaterdag dan maar!!

René Kruse