Beste Rohdianen,

Het zaalseizoen staat al weer voor de deur en dat betekent dat bij de wedstrijden van Rohda 1 en Rohda 2 een jurytafel hoort. Ook dit seizoen doen we weer een beroep op jullie om ons te helpen met het bemensen hiervan.

Wat houdt het in: Tijdens de wedstrijden wordt de tijdklok bediend. Ze spelen namelijk met zuivere speeltijd en dat betekent dat elke keer als de scheidsrechter het spel stillegt, de tijd ook gestopt moet worden. Daarnaast moet de schotklok bediend worden. In deze wedstrijden moet binnen 25 seconden de korf geraakt worden met de bal.

Beide personen worden ondersteund door een juryvoorzitter, die er ook voor verantwoordelijk is dat de wissels worden geregeld.

In een seizoen spelen we 7 thuiswedstrijden, wat dus betekent dat we in totaal 35 keer een positie moeten invullen. (De juryvoorzitter bij Rohda 1 wordt geleverd door de bond).

Daarom roepen we jullie op om ons te helpen en het (verplichte) vrijwilligerswerk te doen door plaats te nemen achter de jurytafel.

Het is niet moeilijk, enige concentratie is wel vereist. Maar je helpt de selectie en de club ermee en je krijgt de kans om van dichtbij mee te maken hoe een wedstrijd gespeeld wordt. De jurytafel staat namelijk tussen de banken van beide partijen, dus je krijgt veel tactische en technische tips te horen.

Dus aarzel niet en geeft je op via het secretariaat (vrijwilligers@rohda.com) of meld je bij Karin Spierings, die is er meestal op trainingsavonden wel of bij mij: Cor_vonk@kpn.planet.nl

Dank vast.

Cor Vonk

De datums van de thuiswedstrijden zijn:

1-dec 2018

8-dec 2018

22-dec 2018

19-jan 2019

2-feb 2019

2-mrt 2019

9-mrt 2019