Na een zware reeks tegen de nummers 3 (Fiks), 2 (TOP) en 3 (DSC), stond afgelopen weekend een realtief makkelijke tegenstander (de nummer 7) op het programma.

Hoewel ik begrijp dat beide gelijke spelen als nederlagen aanvoelden (immers tot op het laatste voor gestaan), is het een bijzonder knap feit dat ons 1e nog altijd ongeslagen is met name na de 2 zware (en verre) uitwedstrijden.

Het gevaar van onderschatting ligt altijd op de loer en zo heeft Tweemaal Zes ons wel vaker dwars gezeten in het recente verleden. Het streven van de caoch van TZ was om er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken, tegen een op papier veel sterker Rohda. Dat is er niet van gekomen, van ons 1e kwam uitstekend uit de spreekwoordelijke startblokken en na een minuut of 10 stond er een duidelijke 6 – 1 op het scorebord. Het gat bleek geslagen en eigenlijk was het vanaf dat moment al geen echte wedstrijd meer. Het kwaliteitsverschil was te groot en het gat bleef in stand zodat we met 13 – 7 stand gingen rusten.

Het was ontspannen kijken voor de toeschouwers die de afgelopen weken toch heel spannende ontknopingen hadden gezien. De ploeg leek ook lekker ontspannen en uiteindelijk werd de wedstrijd met 27 – 20 binnen gehaald. Lekker om na 3 wedstrijden weer even dik de 20 aan te tikken.

Rest mij een aantal punten te benoemen die mij zijn opgevallen:

  • De uitstekende wedstrijd van Enzo. Niet alleen schakelde hij de altijd gevaarlijke TZ spits uit, maar ook aanvallend was hij “hot” en dat is extra knap als er zoveel verdedigend gevraagd wordt.
  • Daarnaast vond ik Cenne een indrukwekkende partij spelen. Heersend onder de korf als altijd, maar goede uitstraling en mentaliteit. Begint langzaam helemaal fit te worden en dat is met oog op het aankomende zaalseizoen een goed teken!
  • Altijd lastig om er 2 mensen uit te pikken, want het was een totale teamprestatie en het is een feit dat ons dames vijftal met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Lastig om dit iedere week te benoemen, maar bij deze. Naar mijn mening dé reden waarom we nu alleen op kop staan!
  • Tenslotte de bezetenheid van onze Capitano. Waar bij de rest van de ploeg enige nonchalanche in treedt bij een grotere voorsprong, blijft Kenny scherp en op het randje. Een belangrijke schakel om de boel scherp te houden en om ook straks in de zaal bovenin mee te kunnen doen.

Al met al een fantastische 1e helft veld, maar volgende week nog even naar SDO (K). De nog puntloze  hekkesluiter is thuis een lastige horde gebleken, dus we zijn gewaarschuwd. Zou zonde zijn als we in Kamerik de ongeslagen status kwijt raken.

Tot daar!!

René Kruse