Slechts 13 doelpunten doorlaten, maar toch niet winnen..

Zaterdag stond een damesclash op het programma. Top (Arnemuiden) en Rohda hebben waarschijnlijk de sterkste damesviertallen van deze hoofdklasse poule. Dat wisten beide coaches maar al te goed. Er ontstonden interessante koppeltje in het veld. Sophie tegen Anita de Ridder en Fleur tegen Jeanine Marijs. En ook de andere 2 dameskoppels waren aan elkaar gewaagd. Wederom Cenne in de basis als vervanger van Ivar en dat kwam niet slecht uit tegen een Zeeuwse reus van zo’n 2 meter.

Rohda begin sterk en nam meteen meen voorsprong. De voorsprong werd nooit meer dan 3 punten en vaak was het slechts 1 of 2 punten. De doelpunten waren schaars, omdat er aan beide kanten uitstekend verdedigd werd. Tegelijkertijd konden beide teams niet de rust in het schot bewaren als er wel goed uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Dit resulteerde in een 7-6 voorsprong bij rust voor de Rohdianen.

De tweede helft was qua spel zeker niet beter dan de eerste, maar hoe dichter het eind nabij kwam hoe spannender het werd. Met zwoegen behield Rohda de voorsprong. Toch voelde de voorsprong niet veilig genoeg. Al kreeg Rohda op het eind toch de overhand en nam 3 minuten voor tijd een 13-11 voorsprong. Een paar slordige aanvallen, 2 tegendoelpunten en 3 minuten verder stond de eindstand op het scorebord. Het gevolg: een zwaar balende Rohda selectie, want als je de hele wedstrijd voor staat, voelt een gelijkspel toch als een kleine nederlaag.

Ik weet zeker dat de toeschouwers wel degelijk hebben genoten. Niet van hoogstaand korfbal, maar wel van de flinke strijdlust die werd getoond. In de week van de scheidsrechter nog een compliment voor de scheidsrechter en zijn grens. Door het goede verdedigen en de zware druk die beide ploegen elkaar gaven, ontstaan er soms situaties die lastig te beoordelen zijn. In mijn ogen hebben de 2 heren het dit weekend zeer goed gedaan!

Helaas verloor Rohda 2, na 2 overwinningen op rij, van koploper Top 2. Vorig jaar werd het een verschrikkelijke slachtpartij. Deze zaterdag leek er zelf een puntje in te zitten toen Rohda 2 10 minuten na rust aanhaakte bij 9-7 achter. Vanaf dat moment ging er echter geen bal meer door het mandje, waardoor 16-7 de geflatteerde uitslag was.

Op naar de volgende zware uitwedstrijd in Eindhoven. Daar wacht DSC op Rohda 1. Twee jaar geleden wonnen we in het hol van de leeuw. Zal Rohda 1 weer laten zien hoe je wél in Eindhoven kan winnen? Kom ons aanmoedigen. Het belooft een mooie pot te worden. De nummers 1 en 2 die voor de koppositie strijden!