Als we ook lelijk gaan winnen…

Zaterdag trad Rohda 1 aan tegen promovendus Fiks. Het eerste startte deze week met Cenne in de basis in plaats van Ivar, de verslaggever en videoman van deze week. Ja, spelers van 1: geblesseerd zijn betekent niet niks doen. Je moet gewoon aan de bak.

Rohda begon matig aan de wedstrijd. Het ontbrak aan felheid. Dit had wellicht te maken met een ietwat andere voorbereiding. Geen wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van Rohda 1 deze zaterdag. Dan ook nog minder publiek en het heerlijke nazomer weertje.Toch waren we  vanaf het begin de betere. Met lange aanvallen maakte we het Fiks lastig. Cenne en Kenny heersten onder de korf en de overige 6 konden lekker aanleggen. Het schot ontbrak echter. Gelukkig heeft Kenny zijn doorbraak nog en had zijn tegenstander weinig video’s gekeken van onze capitano. Ondanks dat we het betere van het spel hadden, was het in de eerste helft veel stuivertje wisselen. Het schotpercentage van Fiks lag een stuk hoger, waardoor zij tot 30 minuten bij konden blijven. Bij rust stond het dan ook 10-9.

De tweede helft waren de goals nog zeldzamer. Dit kwam aan onze kant door een nog lager schotpercentage en Fiks werd door ons beter en scherper verdedigd. De lange aanvallen van Rohda zorgde er ook voor dat Fiks nauwelijks kon aanvallen. Zoals Cruijff het ooit zei: “als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren”. Zo liepen we rustig uit van 10-9 naar 15-10. Deze score stond een lange tijd op het scorebord. Het wachten was op de 16-10. Het werd echter 15-11, 15-12 en 5-13…kom op Rohdianen: GAS EROP! We vonden het mandje niet meer. Fiks ging door: 15-14. Met nog 1 minuut te spelen kreeg Fiks nog 1 aanval. Waar het 57 minuten totaal niet spannend was geweest, zat nu iedereen op het puntje van zijn stoel. Fiks mocht meerdere keren schieten. Wel onder aardige druk. Toen vervolgens in de dying seconds een dame naar binnen stierde hield iedereen zijn adem in…..maar er was niks aan de hand. Geen overtreding, dus geen strafworp en balbezit voor de zwart gelen. En de scheids floot af. Dat betekent 4 gespeeld, 4 gewonnen. Niet slecht. En als we ook deze potjes gaan winnen…dan kan het zomaar een heel mooi seizoen worden. Voor de duidelijkheid: slecht was het niet, maar het schot hield niet over dit weekend.

Dan nog een kort bericht over Rohda 2. Twee opvallende gebeurtenissen. Een positieve en een hele vervelende. Laat ik beginnen met het positieve: in de 26 jaar dat ik korfbal heb ik nog niet eerder iemand 5 uit 5 van afstand zien raken. Nieuwkomer Bas deed het. Hij had even een paar weekjes nodig om zijn draai te vinden, maar als hij dit schotje weet vast te houden, dan gaan we veel plezier aan de Haarlemse schutter beleven. Dan het vervelende nieuws: Anika heeft zaterdag haar achillespees afgescheurd. Daarmee komt er een einde aan het seizoen van de dame die het vorige seizoen nog zo goed afsloot in Rohda 1. We wensen Anika veel sterkte met het herstel en hopen haar volgend jaar weer te mogen bewonderen in onze selectie!

Volgende week met de hele selectie naar Zeeland om tegen Top Arnemuiden aan te treden. Dit wordt voor zowel Rohda 1 en 2 een zware dobber, maar die 4 punten zaterdag beginnen toch wel lekker aan te voelen. Wie reist ons achterna?