Na de fraaie overwinning van vorige week op Avanti, wachtte Sporting Delta als volgende tegenstander. 

Niet direct een titelkandidaat, maar wel een tegenstander met erg veel lengte bij de mannen. Taco had er bovendien voor gekozen om onze vedette Sophie langs de kant te houden vandaag. Vorige week toch behoorlijk door haar enkel gegaan en we spelen nu eenmaal met 5 dames.

Het begin was direct lekker, want het was Enzo die vanuit de 1e de beste aanval de 1 – 0 op het scorebord zette. Extra lekker omdat Enzo 2 prima wedstrijden achter de rug had, maar het schot bleef nog een beetje achter. Deze horde was nu dus binnen een minuut genomen.

De gasten uit Dordrecht bleven aanvankelijk goed bij (8 – 8 na een minuut of 20). Dat was echter ook gelijk de laatste keer dat de gasten langszij konden komen. Een tussensprintje bracht ons met een 12 – 9 stand naar de thee (al wordt er volgens mij nergens meer thee gedronken?).

Na de rust bleef de voorsprong lange tijd tussen de 2 en 3 verschil schommelen, later oplopend naar tussen de 3 en 4. Eigenlijk zijn we dus niet echt in gevaar geweest, maar desalniettemin was het geen geweldige pot. Typisch een wedstrijd van een kampioenskandidaat tegen een ploeg uit de onderste regionen en dan is het zaak de punten “gewoon” binnen te halen.

In een eerder interview heeft Taco al aangegeven dat juist dit soort wedstrijden nog wel eens verloren gingen in het recente verleden en derhalve nu een prima resultaat. Zeker nadat later doorkwam dat Fiks (de tegenstander van volgende week) de 1e nederlaag van het seizoen had geleden en we dus allen op kop staan.

De komende weken zal moeten blijken of we daadwerkelijk tot na de zaal om de prijzen mogen spelen met Fiks thuis, gevolgd door de zware uitwedstrijden TOP Arnemuiden uit en DSC (zeker voor Taco die in 8 dagen zo’n 1100 km moet afleggen voor 2 wedstrijden!!)

Hoewel wat minder spectaculaire pot als vorige week, toch nog paar highlights die mij voor de geest staan:

  • De 1e 3 goals van Enzo, die nu los is.
  • De nare overtreding op Job (waarom geen geel?), en daardoor de rentree van Cenne.
  • Opnieuw een onderhandse van Fleur (laatste keer dat ik hier melding van maak?)
  • MOTM (voor mij) Job, die in de 2e helft terugkeerde en er nog een paar cruciale goals maakte.
  • De teamspirit die van de ploeg afspat en m.i. een cruciale factor om lastiger wedstrijden “gewoon” binnen te slepen.

 

Op naar de confrontatie met Fiks!

René Kruse