Door het vertrek van de gezusters ten Hulsen, zijn we ook de vaste verslaggever Adri kwijt geraakt. De verslagen van Adri waren regelmatig onderwerp van gesprek en vanaf deze plek wil ik hem dan ook bedanken voor deze wekelijkse bijdrage. Ik ga trachten dit gat te dichten door mijn herinnering aan de wedstrijd met de geinteresseerde lezer te delen.

Na een fantastische en ongeslagen voorbereiding mocht ons behoorlijk vernieuwde vlaggenschip afgelopen zaterdag eindelijk voor het “echie” aan de bak. Met Laura (Dijkhuizen), Sophie (Hansen) en Enzo in de basis en met onze andere “aankoop” Jessica (Jansen) op de bank, waren de verwachting redelijk hoog gespannen voor de opening tegen SDO/Blijwerkt.

De openingsfase bevestigde dit optimisme, want nadat Laura met haar 1eofficiële schot voor Rohda de 1 – 0 aantekende, liepen we ogenschijnlijk oppermachtig uit naar een souvereine 5 -1.

Een sterke time-out van de coach van SDO en (vooral) een nog sterkere opleving van beide SDO spitsten, leidde tot een ommekeer (6-6). Tot de rust bleef het een beetje om en om, al kwamen de Kamerikkers, nimmer op voorsprong. De rust brak aan met een 10 – 9 voorsprong en de stemming aan de kant was “licht bezorgd”. Het soepele spel van de voorbereiding en van de openingsfase was verdwenen en het geheel kwam wat verkrampt en geforceerd over, zeker in ons 2eaanvalsvak.

In de 2ehelft een vergelijkbaar beeld. Om en om bleven beide ploegen scoren, en vooral de beide SDO spitsen hielden hun ploeg goed in ons spoor. Toen zij een kleine 10 minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong kwamen, begon zelfs de eeuwige optimist in mij zich wat zorgen te maken. Jessica kwam binnen de lijnen en ook zij wist in haar debuut voor de Onzen te scoren, maar tot 2 keer toe bleek een voorsprong van 2 doelpunten onvoldoende om de punten veilig te stellen. Vlak voor tijd stond het 18 – 18 en leek het alle kanten op te kunnen gaan.

Maar toen werd onze grootste troef uitgespeeld. Hoewel Sophie in de hele wedstrijd al had aangetoond duidelijk van een ander niveau te zijn (niet goed bijgehouden, maar denk in totaal een goaltje of 6/7), maakte zij in de cruciale slotfase het verschil. Via een fantastische doorloopbal en een “droge knal” stelde zij de overwinning veilig 20 – 18.

Om me goed in te lezen als Uw nieuwe verslaggever, heb ik op korfbal.nl de voorbeschouwing gelezen (daar staat voor de liefhebbers overigens ook een lezenswaardig “Favoriet Team van Taco”). Daar wordt ons 1eeen 3e/4eplek toegedicht. Echter reppen zij niet over onze versterkingen Sophie en Jessica, dus denk/hoop dat we deze verwachtingen iets naar boven bij mogen stellen?. Dan moet het uiteraard nog een stuk beter dan afgelopen zaterdag, maar die ruimte is er absoluut en waar Ons Aller Ajax in haar openingswedstrijd thuis 2 punten morste, hebben wij de volle buit “gewoon” binnen. Volgende week naar Avanti (volgens korfbal.nl dé favoriet in onze poule). Ik hoop dat menig Rohdiaan naar Pijnacker zal afreizen, want bij winst staan we al 3 punten voor op ze.

René Kruse