Na een 1ethuiszaterdag, was het zondag weer zover: De jaarlijkse Autorally. Helaas een evenement waar de jongere garde nog niet veel aan meedoet, maar desalniettemin een gegarandeerd succes.

Dit jaar met zo’n 17 auto’s en een route op stand, met o.a. Bloemendaal en Aerdenhout in de route. De organsiatie had in deze editie het begrip “instinkers” ingevoerd en laten we samenvatten dat achteraf de meningen hieromtrent verdeeld waren.

Echter alle felle discussies achteraf over goede/foute antwoorden komen voort uit het fanatisme dat in veruit de meeste auto’s aanwezig is. Een eigenschap die de meeste Rohdianen nu eenmaal eigen is.

Al met al was het een fantastische dag en wil ik (in ieder geval namens auto 11, maar denk toch namens alle deelnemers) de organisatie ( de 2 Ruud’s, Cor en Herman en Carola) bedanken en complimenteren (en dan uiteraard de Sterke kokkies en onmisbare Ineke niet te vergeten) voor het in stand houden van een hele lange en waardevolle traditie. Cor had het over de 17eeditie, maar dat is de 2.0 versie. Deze Rohda traditie gaat zeker 45 jaar terug en denk zelfs langer. Wellicht een vraag voor volgend jaar?.

Laat ik aflsuiten met de hoop en wens dat volgend jaar het zal lukken om wat meer jeugd aan het deelnemersveld te kunnen toevoegen, maar ook dat de traditionele rallyrijders ook weer eens op een ander moment de weg naar Rohda weten te vinden. De route staat op de site, zonder instinkers.

Met vriendelijke groet,

René Kruse

Auto 11