We hebben een kersvers Surinaams-international in ons midden. Daar zijn we trots op! Onze Stephanie gaat samen met Suriname strijden voor een WK ticket in Zuid Afrika 2019! Ze vertrekt met Suriname al over één week. Daarom tijd voor een interview!

Morgen is zoals ze dat ook wel noemen jouw uitzwaaiwedstrijd. Want 28 februari  vertrek je naar Cali om met Suriname te strijden voor een plek op het WK in 2018 in Zuid Afrika. Alleen de twee beste ploegen krijgen een ticket. Hoe schat je jullie kansen in?
Ik denk dat wij een redelijk goede kans maken om ons te kwalificeren. Wij spelen tegen Brazilië, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek en Argentinië. Het is moeilijk om het niveau van deze landen in te schatten, maar ik denk dat wij serieuze kans maken om bij de bovenste twee te eindigen en ons dus te kwalificeren voor het WK.

Hoe schat je jouw eigen kansen in?
In Colombia spelen we 2 wedstrijden op één dag. In 3 dagen tijd zullen wij 5 wedstrijden spelen. Mijn verwachting is dat we dus veel zullen doorwisselen en dat ik zeker wel minuten ga maken.

Hoe is de voorbereiding gelopen?
In september zijn er twee selectietrainingen geweest. Vanaf oktober hebben wij om de week oefenwedstrijden gespeeld tegen verschillende clubs door het land. Op de Challenge waren onze eerste oefeninterlands tegen Portugal en Tsjechië. Tegen Portugal hebben we in de verlenging verloren en van Tsjechië hebben we redelijk makkelijk gewonnen. Vanaf eind januari is de trainingsintensiteit weer omhoog gegaan en wij komen nu wekelijks bij elkaar. Morgen dus de uitzwaaiwedstrijd en volgende week nog een training voordat we vertrekken naar Colombia.

Wat zijn de grootste kwaliteiten van het team?
De grootste kwaliteiten van het team zijn dat wij allemaal spelers hebben die op redelijk niveau spelen of hebben gespeeld. Alle spelers zijn in staat om doelpunten te maken en zodoende zijn wij niet afhankelijk van een paar mensen.

Jullie hebben ontzettend veel ludieke acties georganiseerd voor het inzamelen van geld voor jullie trip(s). Hoe staat het hiermee? Is er nog extra hulp nodig?
Nadat alle formaliteiten waren afgerond en de Surinaamse Korfbal Federatie opgericht was, stond de volgende uitdaging voor de deur: geld inzamelen. De PAKC wordt gehouden in Colombia en met een selectie en staf daar naartoe afreizen is een financiële uitdaging. Vandaar dat we een crowdfunding zijn begonnen om zoveel mogelijk geld op te halen. Het totale kostenplaatje naar Colombia ligt rond de €30.000. Dus naast de crowdfunding hebben alle spelers ludieke acties gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen.
Momenteel is het ook nog steeds mogelijk om ‘Vriendjes voor -minimaal- twee tientjes’ te worden. Voor dit bedrag ontvang je een unieke pin van de Surinaamse Korfbal Federatie en mijn eeuwige dank.

Hoelang gaan we je missen?
Het PAKC (Pan American Korfbal Championship) duur slechts 3 dagen en wordt gespeeld op 2, 3 en 4 maart. Hierdoor mis ik helaas de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Maar 6 maart ben ik weer in het land en op tijd voor de eerste training op het veld.

Last but not least: Ben je er klaar voor!?
JAZEKER!

We willen jou en het team heel veel succes wensen!!