Afgelopen zaterdag stond voor de B1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij een gelijkspel of winst tegen AW DTV, de enige overgebleven concurrent, zouden zij wederom een kampioenstitel bij mogen schrijven.

Dat het niet eenvoudig zou gaan worden stond op voorhand al vast, aangezien AW DTV voor haar laatste kans vocht. Daarnaast was onze thuiswedstrijd slechts geëindigd in een 5-5 gelijkspel, waarbij we nog goed weg waren gekomen omdat het tot vlak voor tijd 3-5 in het voordeel van AW DTV was geweest. Dankzij twee treffers van Lars wisten we destijds een gelijkspel uit het vuur te slepen.

En inderdaad, zoals altijd tegen AW DTV was het weer een spannende wedstrijd. De teams zitten geregeld bij elkaar in de competitie, en ik kan me in al die jaren geen enkele wedstrijd herinneren die wij simpel naar ons toe wisten te trekken. Zo zijn we een keer samen kampioen geworden in de D, doordat we in de thuiswedstrijd op de laatste speeldag gelijk tegen elkaar speelden. Een andere memorabele wedstrijd was een uitwedstrijd in Gaasperdam, waarin we door een afstandsschot van Tarik in de laatste 10 seconden van de wedstrijd de winst naar ons toe wisten te trekken. Het zou dus een pittige wedstrijd worden.

Gelukkig kwamen we sterk uit de startblokken, en door fraaie afstandsschoten van Lars en Damantha kwamen we snel op een 2-0 voorsprong. Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, en vrij snel was het weer gelijk: 2-2. Dankzij Damantha, die meteen lekker in de wedstrijd zat, en Tarik werd het verschil weer naar twee getild. De teams waren vervolgens aan elkaar gewaagd en vooral verdedigend hielden ze elkaar in evenwicht, er was bijna geen doorkomen aan. Met nog een halve minuut op de klok was er toch even een moment van verslapping, waardoor de 4-3 ruststand op het bord terecht kwam.

Op zich niets aan de hand, Rohda speelde goed en was licht de bovenliggende partij, dus het gevoel was dat we de tweede helft wel iets weg zouden lopen. In beginsel gebeurde dat ook. AW DTV probeerde Kadir te neutraliseren en liet Tim veel van afstand schieten (in de veronderstelling dat deze eerder zou missen dan Kadir). Maar dat liep in die fase toch anders. Onze tegenzet was dat de fysiek sterke Elise onder de korf zou staan, en dat Britt (die een dame van 1.90 tegenover zich had) juist bij de korf weg zou trekken. Dit leverde veel rebounds op. Elise wist namelijk elk gemist schot weer te pakken, waardoor we continue in de aanval bleven. En de speelstijl werd beloond, want met een afstandsschot van Tim werd het weer 5-3.

Toen volgde echter een enorme tegenslag: Kadir verzwikte bij een verdedigende actie zijn enkel en kon niet meer verder spelen. Jamie van de D was zijn vervanger, maar zonder onze alleskunner Kadir zou het een lastig verhaal gaan worden. AW DTV rook zijn kans en wist vrij snel twee maal te scoren. Nu hadden zij opeens het momentum en het leek er op dat ze de wedstrijd naar zich toe zouden gaan trekken.

Uitgerekend nu bewees onze B echter dat ze niet afhankelijk zijn van 1 of 2 spelers, maar dat ze als team ijzersterk zijn. Het verdedigende vak (bestaande uit Noa, Damantha, Lars en Tarik) speelde uiterst geconcentreerd en ondanks dat wij in deze fase minder de bal hadden gaven zij nagenoeg geen enkele kans weg. En aan de andere kant was het Tim die wederom met een puntgaaf schot Rohda weer op voorsprong schoot: 6-5. Daarna was het zelfs onze superwissel die ook een duit in het zakje deed. Jamie (die één van de sterkste tegenstanders tegenover zich had) kwam opeens los van zijn opponent en sprintte richting de korf. Dankzij een op het juiste moment gegeven pass van Tim was Jamie opeens helemaal vrij, en met een perfect uitgevoerde doorloopbal bracht hij de stand op 7-5. Wat mij betreft het hoogtepunt van de wedstrijd. En ook het breekpunt, want AW DTV was daarna de spirit kwijt en legde zich neer bij de aanstaande nederlaag. In de ”dying seconds” wist Damantha met haar derde treffer nog extra zout in de wonden te gooien, en was daar de einstand: 8-5.

Het zoveelste kampioenschap is daarmee een feit. En daar is niets op af te dingen! Tien overwinningen en één gelijkspel, 131 doelpunten voor en slechts 34 tegen. Jullie maken nog steeds stappen, en zijn gewoon een superleuk team! Laten we proberen om op het veld voor de kers op de taart te zorgen en ook daar het kampioenschap te behalen.

Nog even een dankwoord aan trainer / hoofdcoach Jim en aan interim coaches Cynthia, Marco en Jan. Zij hebben weer het uiterste uit deze groep weten te halen. Ook alle ouders bedankt voor het brengen en supporten, ook het logistieke gedeelte gaat eigenlijk altijd zonder slag of stoot. Tenslotte ook een dankwoord voor alle invallers de afgelopen wedstrijden, jullie hebben zeker bijgedragen aan dit succes!

Groet,
Jan