Veilig!!!!!! Yes, na een moeizaam begin van deze competitie met 3 punten na 5 wedstrijden, is het ons eerste eigenlijk vrij makkelijk gelukt om zich in deze poule naar boven te werken en om zich nu al, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, in veiligheid te spelen. Na de thuiswedstrijd tegen AW.DTV werd er wat gewisseld in de opstelling en sindsdien is het gaan lopen en was ons eerste bijna niet te verslaan. Alleen Wageningen en Groen Geel wisten ons met enige hulp van buitenaf er onder te houden, de andere vier wedstrijden gingen allemaal crescendo en betekenden acht punten.

Vooral deze laatste wedstrijd bij Tweemaal Zes zou cruciaal worden. Gezien de stand en de tegenstanders die we na deze wedstrijd nog zullen ontmoeten was niet verliezen van levensbelang, terwijl winst zou betekenen dat we niet meer achterhaald zouden kunnen worden. En dus stond er best wel wat spanning op deze wedstrijd. Verlies zou betekenen dat we namelijk in de wedstrijden tegen AW.DTV, Unitas en Wageningen nog zeker drie punten moeten zien te halen. En laten dit nu precies drie ploegen zijn waartegen we de afgelopen jaren niet onze beste resultaten tegen behaald hebben. Dus daar wilden we het liever niet op aan laten komen.

De wedstrijd begon goed Binnen de minuut had Ivar zijn eerste er al in liggen. TZ antwoordde maar achtereenvolgens Job (in de buzzer), Kenny en Fleur (rechtstreeks uit een vrije bal van Silvana) zetten ons steeds weer op een kleine voorsprong waarbij TZ dan weer gelijkmaakte.

Daarna pakten we via Kenny en Sherida (na een prachtige aanval waarbij de bal heel snel rond gespeeld werd) voor het eerst een wat grotere voorsprong, maar TZ trok de stand toch weer gelijk en ging ook gelijk door. Voor we het wisten stonden we ineens met 10-6 achter. En dus begon het hartje toch weer wat sneller te slaan. Het zou toch niet?

Maar gelukkig, zo snel als we vier punten achter stonden, zo snel was het ook weer gelijk. Kenny met een slim wegspringballetje, Ivar en 2x Job (waarvan 1x vanaf de strafworpstip) zorgden voor 10-10. We kwamen weer achter, maar opnieuw Ivar zorgde voor een nieuwe gelijke stand. Het was echter TZ dat het laatste woord had en de ruststand bepaalde op 12-11 in ons nadeel.

Niet helemaal gerust zochten we even de luwte van de kantine op om een paar minuten later gespannen onze plaatsen op de tribiune weer in te nemen. Zou het ons eerste lukken om er een schepje bovenop te doen. Binnen anderhalve minuut hadden we antwoord. Want wat kwam ons eerste scherp uit de kleedkamer. In tijd van anderhalve minuut werd TZ ondersteboven gekorfbald. Drie aanvallen, drie doelpunten en we stonden met 12-14 voor. Ik denk ook dat in die 90 seconden de wedstrijd beslist werd, want TZ stond er bij, keek er naar en wist niet hoe ze het hadden. En we gingen door. Silvana benutte een vrije bal en zette ons op drie punten. Sherida na weer zo een supersnelle aanval van het hele van handhaafde de drie bij 13-16, waarna Silvana met een vrije bal en een wegtrekballetje ons voor het eerst op vier punten bracht (14-18). Daarna was het weer de beurt aan Sherida, die liet zien dat een doorloopbal benutten helemaal niet zo moeilijk is als het soms lijkt te zijn. In de volgende aanval bracht Job ons op de grootste voorsprong van de avond bij 15-20. De buit leek binnen. Leek binnen, want net als in de eerste helft had TZ ineens een paar minuten waarin alles leek te lukken en heel snel 5x wist te scoren. En dus stond het met nog een minuut of tien te gaan toch weer 19-21 omdat Job tussendoor van afstand voor ons wist te scoren. Maar voordat de hartslag naar onverantwoorde hoogte kon stijgen was het al weer vier verschil omdat Sherida haar stijgende vorm van de afgelopen weken bevestigde middels een vrije bal en een afstandschot. Hierna speelde ons eerste een gewonnen wedstrijd. TZ ging steeds meer forceren, maar maakte daarbij ook veel fouten. En al scoorden zij zo nu en dan wel een goaltje, Rohda hiel het verschil constant op vier via een strafworp van Job, een hele lekkere van Ivar, die op een gegeven moment helemaal vrij gelaten werd op 7 meter. Tegenstander onder de korf om de gemiste bal af te vangen, maar zo koel als Ivar die bal dan afmaakt. Zo dodelijk voor een tegenstander. Prachtig. De laatste werd tenslotte nog gescoord door Silvana, die daarmee de kroon op een zeer lastige wedstrijd voor dit vak zette. Heel goed gedaan meiden en jongens. Misschien nog eens goed analyseren wat jullie deze wedstrijd anders deden dan de andere wedstrijden. Voor mijn gevoel ging het deze wedstrijd precies zoals het eigenlijk altijd moet gaan. Met zijn vieren vechten voor elkaar. Trots op jullie dat het juist in deze belangrijke wedstrijd nu wel lukte.

Na afloop natuurlijk overal tevreden gezichten. Het is Rohda 1 ook dit jaar weer gelukt om zich te handhaven. En wat zou er allemaal niet mogelijk zijn geweest als we dit vanaf het begin van het seizoen hadden kunnen presteren. Als je bedenkt dat in die beginfase 7 punten verloren werden en dat we nu negen punten op de twee topploegen achter staan, dan hadden we toch een aardig partijtje om de playoffs mee kunnen blazen. Maar ja, als hadden komt is hebben te laat. Het is allemaal achteraf gepraat. Het is zoals het is, we staan vierde, kunnen misschien nog een plaatsje opschuiven, maar of je nu derde of zesde wordt maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het belangrijkste is dat we volgend jaar weer in de kokertjes van de hoofdklasse zitten. En daarover kunnen we alleen maar zeggen….TOP gedaan.

As. zaterdag krijgen we nog een mooie clash als we naar onze buren uit Amsterdam Oost gaan. We hebben nog iets recht te zetten omdat we thuis tegen AW.DTV zo een beetje de slechtste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. As. zaterdag kunnen we in de Sporthal Gaasperdam laten zien dat we echt wel tot veel meer in staat zijn dan het povere spelletje dat we in onze thuiswedstrijd neer wisten te leggen. Veel succes allemaal.

 

Onze doelpuntenmakers tegen Tweemaal Zes:

Sherida 6, Job 6 (2 sw), Silvana 4, Ivar 4, Kenny 4, Fleur 1 en Giovanni 1.

 

Tot volgende keer, Adri