Zondag 17 december was het dan zo ver. Het traditionele Kerstdiner van de PAK.

 

We hadden ook vandaag weer twee rondes. Om 16.00 uur gingen de deuren open voor de pupillen. Dit jaar waren er 34 kinderen en 10 trainer/coaches. De kantine was gezellig versierd en de tafels waren allemaal mooi gedekt met linten en menukaarten op naam.

Karin opende de avond en er werd geproost met een lekker glaasje limonade in echte champagneglazen. Daarna konden de kinderen lekker smikkelen. Na een aantal jaren bij de pupillen een menu uitgeserveerd te hebben leek het ons leuk om het Kerstbuffet weer in ere te herstellen. Dat betekent dat alle kinderen zelf lekkere gerechten maken/meenemen. Het was dit jaar een groot succes. Er waren veel verschillende culturen te proeven: van Surinaamse bami, naar Afrikaanse snacks naar Litouwse koek. Het was echt leuk om te zien dat iedereen er weer werk van had gemaakt. De kinderen waren ook allemaal mooi in kerstsfeer gekleed.

Ze kregen als voorgerecht een lekkere tomatensoep en stokbrood met kruidenboter. Het hoofdgerecht was dus het fameuze buffet. De kinderen hebben heerlijk zitten eten. Het zag er allemaal heel gezellig uit en er is ook goed gegeten door de meesten. Als afsluiting van het diner waren er hele mooie pinguinijsjes die goede aftrek vonden, ook bij de coaches.

Het diner werd afgesloten met een mooi bingoverhaal en het duurde wel even voor de eerste bingo viel, maar kleine Max (Lentink) had als eerste zijn hele kaart vol. Even laten controleren en gelukkig hoefde hij geen liedje te zingen voor een valse bingo. Hij mocht als eerste kiezen uit alle cadeaus op de tafel. Daarna ging het heel snel. Iedereen had uiteindelijk bingo en ging met een mooie prijs naar huis. De ouders stonden om 18.00 uur weer klaar om alle kinderen mee naar huis te nemen. Na iedereen fijne feestdagen gewenst te hebben keerde de rust in de kantine terug, maar dat was van korte duur.

De hulptroepen moesten snel weer aan het werk, want om 19.00 uur zouden de aspiranten, junioren en veel senioren zich weer melden voor de tweede ronde. Het schuiven met tafels kon achterwege blijven, want we hadden de opstelling van tevoren al gemaakt. Wel moesten de tafels natuurlijk opnieuw gedekt worden en de tablechefs moesten over de diverse tafels verdeeld neergezet worden en van stroom worden voorzien. Dat was wel even een heel gedoe, maar uiteindelijk is ook dat weer gelukt. Ook dit jaar was de selectie goed vertegenwoordigd, zo kwamen we op 42. Het is jammer dat Rohda 4 en 5 slecht vertegenwoordigd waren. Het is altijd erg gezellig. Misschien volgend jaar: zet de datum alvast in de agenda, zodat je niets anders kunt plannen! Het is altijd de zondag voor Kerst.

In de keuken werd hard gewerkt. Ook met deze groep werd een toost uitgebracht op een mooi diner. Er werd courgettesoep en tomatensoep geserveerd en iedereen kon daarna aanvallen met de tablechefs. Er was biefstuk, kipfilet en natuurlijk de eigengedraaide hamburgertjes. Ook hier stokbrood met kruidenboter, patat en heerlijke rauwkost. We hadden toch wel weer wat vlees over, maar het blijft lastig in te schatten wat er gegeten gaat worden. Het diner werd ook hier afgesloten met een heerlijk ijsje met slagroom. Het was weer gezellig. Dit jaar sloegen er gelukkig geen stoppen door, dus iedereen kon rustig aan tafel blijven. Na het diner werd er nog lekker gekletst onder het genot van een muziekje. De eerste aspiranten werden rond 22.00 uur weer opgehaald en de laatste senioren verlieten rond 23.00 het pand. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde avond.

 

Iedereen fantastisch bedankt voor alle hulp. Het was hard werken, maar het was de moeite meer dan waard!

Fijne Kerstdagen en een fantastisch 2018.

Ik hoop dat iedereen op vrijdag 5 januari om 20.00 uur naar het clubhuis komt voor de Nieuwjaarsborrel. Het zou leuk zijn als ook veel ouders van de kinderen naar deze avond komen. Join the club!

 

Namens de PAK, Karin.