Afgelopen zondag was het dan zo ver: het grote Sinterklaasfeest voor alle kinderen tot circa 8 jaar.  Sinterklaas kwam naar de Rohda kantine met maar liefst 4 pieten.

Er waren maar liefst 43 kinderen die dit feest bij ons kwamen vieren. Er bleven ook wat kinderen weg, maar tot onze verrassing kwamen er opeens ook kinderen die zich niet opgegeven hadden. Altijd even lastig, maar Sinterklaas weet daar natuurlijk altijd wel weer een mouw aan te passen.

Om 11.00 uur waren de meeste kinderen wel aanwezig en toen alle kinderen binnen waren kon het feest beginnen. Er werden liedjes gezongen en er werd gedanst o.l.v. Isabella en Lotte. De kinderen, maar vooral de meiden deden goed mee. Daarna was het tijd voor de poppenkast. Alle kinderen wachtten gespannen af wat voor verhaal er dit jaar verteld zou worden. Het was weer een spannend verhaal en de kinderen zaten er helemaal in.

Na dit mooie poppenkastverhaal gingen ze allemaal een mooie sinterklaasmuts maken. Ze mochten allemaal stickers op hun muts plakken en er kwam dan een naamsticker op. Daarna werden de mutsen goed vastgeniet en had ieder kind zijn/haar eigen sinterklaasmuts op. Dat stond natuurlijk heel gezellig. De oudere kinderen mochten mooie kleurplaten inkleuren. Dat ging ook allemaal heel goed.

Inmiddels was het al wat later geworden natuurlijk en zaten alle kinderen toch echt op het bezoek van Sinterklaas en de Pieten te wachten en ja hoor, gebons op de ramen en daar was Sinterklaas met zijn Pieten. Sinterklaas werd weer welkom geheten in de Rohda-kantine. Sinterklaas keek zijn ogen uit toen hij zag hoeveel kinderen er dit jaar waren gekomen. Er was dus niet teveel tijd voor lange verhalen en gekkigheid van de Pieten. Alle kindjes werden bij Sinterklaas geroepen en konden wat vertellen, kregen hun cadeautje en natuurlijk de lekkere pepernoten van de pieten. Eindelijk hadden alle kinderen een cadeautje en kon het aftellen beginnen en bij 0 mocht iedereen zijn/haar pakje open maken. Iedereen was weer blij met de mooie cadeau’s die Sinterklaas ook dit jaar weer had meegenomen. Er werden nog wat liedjes gezongen en de kinderen konden nog even op de foto met Sinterklaas en de pieten. Sinterklaas werd uitgezwaaid en daarna konden de kinderen aan tafel voor een lekker patatje met knakworst. Iedereen zat lekker te smullen en rond 13.30 was dit geweldige feest weer afgelopen. De kleintjes waren uitgeteld en de oudere kinderen speelden nog wat en rond 13.45 uur was de rust weergekeerd in de Rohda-kantine.

De organisatie kreeg weer veel complimentjes van de ouders en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. We hadden gelukkig genoeg hulptroepen dit jaar en ook veel ouders staken hun armen uit de mouwen, zodat alles weer snel netjes was. Wij als Rohda zijn natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten heel erg dankbaar dat zij weer tijd had om bij ons langs te komen.

De bus voor een eigen bijdrage was ook goed gevuld, waarvoor nog dank aan de ouders. Op deze manier kunnen we dit grote kinderfeest voor alle kinderen veilig stellen.

Zelf wil ik alle hulptroepen heel hartelijk bedanken. Ik ga geen namen noemen, omdat ik niemand wil vergeten. De kantine zag er weer fantastisch uit: voor het feest alsook na het feest!

 

Namens de PAK, Karin