Aan mij deze week de schone taak om de voorbeschouwing te schrijven. Nu kan ik dit natuurlijk niet zonder mijn getrouwe glazen bol, maar wat denk je? Ben ik hem kwijt! Omdat de bestelling van mijn nieuwe glazen bol even op zich liet wachten, een vrij late voorbeschouwing van mijn kant. Excuus!

Oranje Wit 1 – Rohda 1
Tot nu toe heeft ons vlaggenschip een magere seizoensstart gehad. Nul uit drie is niet het resultaat dat je hoopt, en ook niet wat je van deze ploeg mag verwachten. Laten we het erop houden dat we diesels zijn, en na drie wedstrijden warmdraaien de eerste helft van het veldseizoen afsluiten met vier overwinningen op rij. Als we naar het vertoonde spel kijken lijkt dat me geen rare voorspelling! We beginnen met een eenvoudige overwinning op Oranje Wit, een 17-25 uitslag is zeker niet geflatteerd.

Eindstand: 17-25

PKC 3 – Rohda 2
Het tweede heeft het tot nu toe zwaar te verduren gehad. Vorige week moesten we in de laatste minuten in Sporting Delta ons meerdere erkennen;  ik vind dat we hier echt meer hadden verdiend. Niet alleen qua aantal gescoorde goals gaan we vooruit, ook het spel wordt wekelijks beter; ik zie steeds meer strijd, passie, en kwaliteit. Ik voorzie in de toekomst dus nog een flink aantal winstpartijen voor ons tweede, maar ik denk dat PKC hiervoor nog een weekje te vroeg is. Ik verwacht dus nog één nipt verlies, voor we de serie om kunnen buigen naar een reeks overwinningen.

Eindstand: 22-18

EKVA 3 – Rohda 3
Sherida zei het vorige week al; Rohda 3 is onmogelijk te voorspellen. Ik ga toch een gokje wagen, de wedstrijd tegen EKVA 3 wordt een ware thriller; pas in de laatste minuten wordt de wedstrijd beslist. Voor het eerst dit seizoen zit Rohda 3 dan ook aan de goede kant van de score, maar ook gestolen overwinningen leveren gewoon twee punten op!

Eindstand: 14-15

ZKC’31 2 – Rohda 4
Veel mensen zullen het niet hebben onthouden, maar toen ik bijna een jaar geleden ook al een voorbeschouwing schreef, zat daar de wedstrijd tussen ZKC’31 2 en Rohda 4 tussen. Nu is Rohda 4 een volledig ander team dan vorig jaar, maar dat zal aan het wedstrijdbeeld niet veel veranderen. Ik herhaal daarom gewoon mijn voorspelling van de vorige keer; met 11-18 is Rohda 4 veel te sterk voor de ploeg uit Zaandam.

Eindstand: 11-18

ZKV 3 – Rohda 5
De veteranen van Rohda 5 spelen ook in Zaandam, maar dan tegen ZKV 3. Nu heb ik dit team vorige week van binnen de lijnen mogen aanschouwen, en dat maakt toch wel dat ik vrij zeker van mijn zaak ben. OKV werd genadeloos aan de kant gezet. Nu schat ik ZKV iets hoger in dan de tegenstander van vorige week, maar ik twijfel er niet aan dat Rohda 5 met twee punten terugkomt. Een degelijke overwinning dus!

Eindstand: 18-22

Badhoevedorp A1 – Rohda A1
De eerste van een hele reeks returns bij de jeugdteams is die tussen Badhoevedorp A1 en Rohda A1. Schijnbaar hebben onze junioren een flinke indruk achter gelaten vorige week, want Badhoevedorp heeft de wedstrijd voor zaterdag direct afgezegd. De A1 mag dus ergens in de komende weken op donderdag deze wedstrijd inhalen. Ook de voorspelling houden jullie dus van mij tegoed!

Esdo B1 – Rohda B1
Met invalcoach Sterk reist Rohda B1 af naar Esdo voor hun returnwedstrijd. Waar we vorige week al met rust zagen dat de B1 te sterk was (5-1), schat ik in dat het thuisvoordeel Esdo ietsje langer in de wedstrijd houdt. Bij een 3-3 ruststand zal Marco toch flink aan de bak moeten tijdens de thee, en je zou gek zijn als je niet naar hem luistert 😉 In de tweede helft wordt het tempo op zijn aanwijzen dan flink opgeschroefd, en gaan we alsnog met een gemakkelijke overwinning naar huis. Dubbele cijfers, en twee punten voor de B1 dus.

Eindstand: 5-10

KZ / Hiltex D2 – Rohda D1
Voor de D1 voorzie ik eigenlijk precies dezelfde wedstrijd als vorige week, alleen zijn de rollen nu omgedraaid. Waar vorige week nog nipt verloren werd van KZ (7-8), is het nu weer de uitploeg die er met de punten vandoor gaat. Een zinderende wedstrijd wordt nét aan binnengesleept; als we allemaal zo scherp zijn als we vorige week waren moet dit helemaal goed komen.

Eindstand: 7-8

OKV E1 – Rohda E1
Niet alleen Rohda 5 speelde vorige week tegen OKV, de E1 had eerder op de ochtend al een lastige pot gespeeld. Met 4-5 kwamen we op het einde net  tekort. Ik heb me echter laten vertellen dat er niet veel ploegen zijn die zo snel vooruit gaan! Ik denk dat de groei die deze toppers doormaken zich nu al gaat uitbetalen; net als bij de D1 zijn de rollen hier ook omgedraaid. Deze week neemt onze E1 revanche, en gaan we zelf met een 4-5 overwinning terug naar huis.

Eindstand: 4-5

Rohda E2 – KVA E2
Terwijl de rest van de vereniging allemaal uitwedstrijden speelt, verdedigt onze E2 het veld in Amsterdam. Dat wordt een zware strijd, ik verwacht een wedstrijd die op en neer zal gaan maar uiteindelijk in een puntendeling eindigt. 6-6 zou een resultaat zijn waar we trots op mogen zijn, zeker omdat KVA vorige week overtuigend won.

Eindstand: 6-6

Sporting West F1 – Rohda F1
En dan de laatste return die onze vereniging deze week heeft; Rohda F1 speelt net als vorige week tegen Sporting West. De uitslag van vorige week loog er niet om, deze tegenstander is op dit moment nog een maatje te groot. Na een weekje trainen is dat niet ineens veranderd. Wat er wel is is veranderd is de manier waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden! We hebben ons goed voor kunnen bereiden op deze tegenstander, en als we verdedigend goed bij de les blijven kan dit nog wel eens een hele leuke wedstrijd worden. Ik voorspel dus verlies, maar wel een wedstrijd waar we trots op mogen zijn!

Eindstand: 6-3