Vandaag speelde het gehele team thuis. Na vorige week uit gespeeld te hebben bij Sporting West, om huiswaarts te keren met winst 6-10. Toppers!!

Ja er zijn wat veranderingen in het team waarvan mensen wel eens kunnen denken red de A1 het wel. Maar of het nou het 1ste is of de Fjes je moet het met je hele team doen. En ben je niet afhankelijk van 1 of 3 spelers. Maar van een geheel team, ook de reserves zijn hierin erg belangrijk. (Als je er niet als heel team staat kunnen de top spelers niet scoren). Dat er bepaalde kinderen zijn gestopt of een overstap hebben gemaakt naar een ander team/club is nooit leuk. Het voelt alsof je in de steek bent gelaten dat is voor geen 1 team leuk. Maar daarom is het des te mooier om te zien dat de A1 hun kop niet laten hangen en door knokken. Dit doen ze met z’n allen geen 1 uitgesloten, nogmaals je moet het met je gehele team doen. En anders kun je net zoals bij voetbal zeggen het ligt altijd aan de coach!!

Goed nu de wedstrijd dat we het spannend vonden om tegen Badhoevedorp te moeten spelen bleek al afgelopen woensdag. Hier moest Badhoevedorp tegen EKVA spelen, en het team wilde gaan kijken hoe ze speelde. Maar door de spanning lees je wel eens over dingen heen. Want hierbij bleek dat  Badhoevedorp niet thuis speelde, maar juist u begrijpt het al in Almere.

Van de spanning op het veld was niks te merken. want Lars maakte via een doorloopbal een mooie 1-0. Badhoevedorp zag ook een mooie kans en was het weer opnieuw beginnen. Aan beide kanten kreeg men een strafworp maar alleen Badhoevedorp wist hem te maken 1-2. Mischa en Timo wilde wat afstand in de score net als hun schot stond de stand nu op 3-2. Lotte wilde niet wachten tot de afvang goed stond maar gelukkig was die raak 4-2. Badhoevedorp kreeg weer een strafworp 4-3, Lars al is het meisje nog zo leuk je mag niet tegen ze aanhangen tijdens de wedstrijd. Mischa maakte het weer goed 5-3, hier kreeg Damantha het even te kwaad van de pijn in haar knieën. Waardoor onze vaste reserve Britt er even in moest. Deze topper speelt al vanaf de zaal met ons mee en is erg gegroeid. Dus niemand heeft dan ook angst dat het niet goed gaat. Afijn terug naar de wedstrijd!  Timo maakte een doorloopbal waarbij hij werd belemmerd dus stip maar hij was raak en telde gelijk mee 6-3.

Helaas ging er even wat mis bij de verdediging en werd het 6-4. Rick, Mischa en Timo pakte hun korte kansjes, waardoor we nu op 9-4 zouden staan toch Noa? Of was het om scheids Cenne scherp te houden. Want er was even blinde paniek toen Badhoevedorp 9-5 maakte en iedereen van veld wilde wisselen, wel opletten he Noa!!! Na de rust maakte Mischa een mooie doorloopbal 10-5. Badhoevedorp had waarschijnlijk wat extra’s in de limonade gehad want ze wisten al snel terug te komen met 10-8. Damantha die door de nieuwe regels weer terug in het veld was, zag Mischa staan waardoor hij 11-8 kon maken. Badhoevedorp had nog een kansje 11-9 Beide kanten kregen weer strafworpen maar nu was het Mischa die hem wist te raken. Lotte maakte de laatste van de wedstrijd dus stond de eindstand op 13-9.

Lieke en Kim zijn nog helemaal niet genoemd maar maakt jullie niet minder belangrijk. Als jullie er niet stonden konden de andere niet scoren. Kortom allemaal toppers.

Volgende week mogen we in herhaling want dan spelen we uit tegen Badhoevedorp.
Groetjes Danielle.