Over de wedstrijd tegen DeetosSnel kunnen we denk ik heel kort zijn. Wat een absolute kraker had moeten zijn werd een ontluisterende nederlaag voor onze ploeg.

Op papier was het de strijd om de koppositie tussen nr. 2 DeetosSnel tegen nr. 1 Rohda, maar in de praktijk kwam daar helemaal niets van terecht. Doordat ons eerste met name in de eerste helft een ongekende offday ten toon spreidde, was deze wedstrijd bij rust al beslist. Deetos was op alle fronten de betere en overtroefde onze spelers en speelsters in felheid en qua fysiek. Voeg daarbij dat zij met name in het tweede deel van de eerste helft bijna 1 op1 raak schoten en de 16-7 ruststand is verklaard.

In de tweede helft ging ons eerste uiteindelijk dan wel de strijd aan en toen bleek dat we ons wel degelijk met DeetosSnel hadden kunnen meten als dat vanaf het begin was gedaan. Bewonderenswaardig was het dan ook dat ondanks de enorme achterstand de ploeg toch ging knokken voor een beter resultaat en dat kwam er dan ook zodat de eindstand een nog enigszins acceptabel niveau bereikte.

Te laat hadden we in de gaten dat gewoon gaan voor een doorloopbal al voldoende was om strafworpen mee te krijgen. Die kregen we dan ook in overvloed (6 in de tweede helft tegen 0 in de eerste). Zo wisten we het gat op een gegeven moment toch weer terug te brengen tot vijf goals, maar het verschil was gewoon te groot. De Deetos heren bleven hun goals maken en ook het warrige en inconsequente fluiten zorgden er voor dat het verschil gehandhaafd bleef.

Jammer, we hadden een mooie stap kunnen maken, maar het mocht niet zo zijn. En waarom in een dergelijke topwedstrijd dan zo Rohda 1 onwaardig gekorfbald werd in de eerste helft zal wel altijd een raadsel blijven. En onwaardig is dan bedoeld als niet te bevatten dat dit jullie ineens overkomt gezien de wedstrijden die de laatste weken op de mat worden gelegd waarin jullie hebben laten zien wat jullie in jullie mars hebben.

Nou ja, het is niet anders. Dan maar as. zaterdag thuis tegen OVVO ongenadig revanche nemen. Want ik beschouw dit maar als een heel vervelend incident. Ik vertrouw er dan ook op dat we tegen OVVO weer het fraaie korfbal van de afgelopen weken te zien gaan krijgen.

 

Onze doelpuntenmakers deze week waren: Mike 9 (4 sw), Job 6 (2 sw), Silvana 2, Amber 1, en Fred 1,

 

Tot volgende keer, Adri

Hieronder de foto’s van Theo Aurik:

[foogallery id=”9384″]