Na de zaalcompetitie gaan we weer verder met het veld. Nog even hoe het in het najaar van 2016 is gegaan.

Ons eerste draaide volop mee in de kop van de ranglijst. We eindigden uiteindelijk op een voorlopige tweede plaats op één puntje achterstand van DSC. Deetos behaalde evenveel punten als wij, Avanti volgde op één punt en OVVO op twee. SDO, Oost Arnhem en Sporting Trigon volgden op ruimere afstand. We zitten dus volop in de race om een plek in de Ereklasse en dus begon ons eerste afgelopen zaterdag aan de eerste wedstrijd van de tweede veldhelft tegen het onderaan staande Sporting Trigon in de wetenschap dat we destijds in Leiden met de grootst mogelijke moeite van hen hadden weten te winnen.

Nou, deze keer liet ons eerste er in een geweldige eerste helft geen gras over groeien. Het duurde heel even voordat ons eerste warm was gedraaid en dus mocht Sp. Tr. na de openingstreffer van Mike nog even gelijk maken, maar daarna namen we snel afstand en liepen uit naar 6-1. Heel even stokte de doelpuntenproductie en Sp. Tr. profiteerde en kwam terug tot 6-4. Hierna ontspon zich een waar kat en muis spelletje. Gedragen door geweldig verdedigend werk van beide vakken werden de Leidenaren volledig zoek gespeeld. Tekenend voor onze verdedigende druk was een periode waarin Sp.Tr. in een aanval of tien, twaalf  slechts twee maal tot een schot wist te komen. Voor de rest was het plaatsfouten troef of werd de bal al in vroeg stadium door de onzen onderschept. Sp.Tr. werd er wanhopig van, terwijl aan onze kant de ene goal na de andere genoteerd kon worden. Job deed zich in deze periode even nadrukkelijk gelden met 3 fraaie afstandtreffers, terwijl Amber, Fleur, Leanne en Silvana lieten zien dat het scoren niet alleen voor de mannen is weggelegd. Met 4 treffers van de laatste vijf voor rust hadden ook zij een grote bijdrage in de uiteindelijke 14-6 ruststand.

Dat beloofde nog wat voor de tweede helft. Met misschien wel het beste korfbal wat ons eerste dit jaar heeft laten zien waren zij op weg naar een recordscore. Dat kon echt niet uitblijven.

En inderdaad ook de tweede helft leverde direct vuurwerk op, al was dat niet helemaal het vuurwerk dat de Rohda supporters langs de kant hadden verwacht. Wist Sp.Tr. in de eerste helft amper een goal te maken, in de tweede helft waren hun eerste vijf schoten allemaal raak. Ons eerste raakte daar toch even ietwat van slag, het scoren bleef achterwege en gedurende 20 a 25 minuten wilde het bij ons maar niet lukken. Niet dat er nou slecht verdedigd werd of dat we liepen te klooien in de aanval, maar het zat allemaal behoorlijk tegen. Veel ballen op de rand, die ook nog eens verkeerd weg stuiterden waardoor onze rebounders er steeds niet bij konden, terwijl aan de andere kan bij Sp. Tr. juist wel de schoten goed vielen en dus gebeurde uiteindelijk het ongelovelijke. Sp.Tr. kwam steeds dichterbij en uiteindelijk bij 16-16 weer naast ons. In die periode wisten alleen Silvana en Mike voor ons te scoren. Maar juist op het moment dat iedereen dacht dat dit volledig de verkeerde kant op ging kreeg ons eerste weer vat op de korf en vielen de goals weer als rijpe appeltjes uit de boom. Het was Fleur, in de zaal de laatste weken ook al lekker op dreef, die met een hele belangrijke 17-16 de flow waarin Sp.Tr. zat een halt toeriep. Mike volgde haar voorbeeld direct daarna en toen even daarna Silvana bij een doorbraak zowat onder het kunstgras werd geduwd en Job de toegewezen strafworp benutte hadden we binnen enkele minuten weer een gaatje. Het werd nog wel 19-17 maar voordat Sp.Tr. zich gekke dingen in het hoofd ging halen hadden Fred, opnieuw Fleur en Job ons al in veilige haven gesloten. En na 22-18 schoot Leanne als een soort eerbetoon aan haar oude cluppie Blauw Wit (de jammer genoeg verliezend finalist van de Korfbal League) de uiteindelijke eindstand 23-18 op scorebord.

Doordat zowel DSC als Avanti in verband met hun inspanningen in de play offs in de zaal deze week nog niet in het veld hoefden te komen heeft ons eerste op dit moment de koppositie overgenomen, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. De eerste twee puntjes zijn echter binnen. Het was door het scoreverloop[ een rare wedstrijd, maar de overwinning was meer dan verdiend, het spel zag er prima uit en dus kunnen we vol vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien. Volgende week zijn wij vrij, terwijl de concurrenten dan allemaal in het veld komen. Daarna de weken erop lastige wedstrijden uit bij DSC en Deetos. Daarna weten we beter waar we aan toe zijn de rest van het seizoen.

 

Onze doelpuntenmakers: Job 6 (1 sw), Mike 4 (1 sw), Fleur 3, Leanne 3, Amber 2, Silvana 2, Fred 2 en Giovanni 1

 

Tot volgende keer,
Adri