Hoe is het onze teams vergaan? Ik zal het ruiterlijk erkennen. Op een paar wedstrijden na had ik alles goed. Hoewel, eigenlijk wist ik er precies 1 goed te voorspellen.

De rest had duidelijk last van de slechte omstandigheden. Te veel zon, te weinig wind en geen regen, maar soms ook te weinig zon, te veel wind en te veel regen zorgden er voor dat onze teams niet goed in hun ritme wisten te komen en dat had zijn weerslag op de resultaten.

Kangoeroes
Zoals gewoonlijk is er geen slecht woord over onze kangoeroetjes te bedenken. De kids zijn zo langzamerhand helemaal klaar voor de grote kangoeroedag 2.0 van as. zaterdag. Hopelijk wordt dat weer net zo een succes als vorige keer. Allemaal komen dus en neem maar zoveel mogelijk andere kindertjes mee.

ROHDA F1
Onze F1 speelde haar eerste officiële wedstrijd. Het plezier was groot, helemaal als er weer gejuicht kon worden als er een doelpunt gescoord werd. Liefst 4x gebeurde dat. Dat de tegenstander er ook een paar in wist te gooien mocht de pret nauwelijks drukken. Voor Rohda was het de grootste winst van dit weekend om jullie in dat mooie zwartgeel rond te zien rennen.

ROHDA E1
Onze E1-tjes loochenstrafte mijn sombere voorspelling en maakte gehakt van OVVO e2. Maar liefst 3-9 werd het in Maarssen en allemaal wisten ze te scoren. Een geweldig begin van deze voorjaarskompetitie. Gaat zo door en dan komen er vast nog een aantal overwinningen bij.

ROHDA D1
De D1 speelde uit tegen Sporting West. Zoals ik al voorspelde was het krachtsverschil niet zo heel erg groot (had ik tenminste nog iets goed). Maar waar ik dacht aan een kleine overwinning werd het een kleine nederlaag. 5-4 voor Sporting West. Maar niets aan de hand hoor. We krijgen ze nog thuis en dan pakken jullie de puntjes.

ROHDA C1
De C1 had het toch moeilijker dan ik verwacht had bij Badhoevedorp/Mik. Het werd een ietwat ruime nederlaag van 7-3. Maar jongens en meiden, niet getreurd. Zoals ik in de voorbeschouwing al zei spelen jullie inmiddels in de derde klasse en daar is de tegenstand toch wat zwaarder. En dat is alleen maar goed. Daar leer je veel meer van dan dat je al je wedstrijden dik wint.

ROHDA A1
En dan onze A1. Eerlijk gezegd had ik van deze wedstrijd toch meer verwacht dan de uiteindelijke 9-8 nederlaag. Ik begreep dat dat met name door een veel mindere tweede helft kwam, waarin nauwelijks meer gescoord werd. Jammer, maar het is niet anders. Iedereen rijdt wel eens een scheve schaats en dit keer was het blijkbaar jullie beurt.

ROHDA 4
En dan eindelijk een team dat wel deed wat ik mijn glazen bol had voorzien. Namelijk de tegenstander de wil opleggen, laten merken wie er de sterkste is. Kortom gewoon zonder poespas de wedstrijd winnen. Onze senioren senioren , voor een enkeling begint heel in de verte de 65+ pas in het verschiet te komen al is daar eenmaal in het veld nauwelijks iets van te merken, speelden tegen NOVA 3 en behaalden de volle buit via een 17-13 overwinning. En daarmee werd tegelijk de koppositie stevig verdedigd.

ROHDA 3
Rohda 3 had gezien de uitslag weinig in te brengen bij koploper DOS Westbroek. Met een 28-17 nederlaag werd aan de tweede veldhelft begonnen. En omdat de ploegen onder Rohda 3 wel de punten wisten te pakken wordt het toch wel een beetje uitkijken geblazen. Maar ik heb er nog alle vertrouwen in dat er nog de nodige punten behaald zullen gaan worden, zodat Rohda 3 niet onder de rode streep zal gaan geraken.

ROHDA 2
Oefende deze week 3 keer. Met twee mooie overwinningen en een gelijkspel als resultaat. Een goede basis om de rest van het seizoen zonder al te veel problemen af te kunnen maken. En als het allemaal een beetje meezit kan het nog zo maar dat het tweede gaat meestrijden om de titel. Het verschil met nummer 1 is maar 2 puntjes, dus dat moet mogelijk zijn.

ROHDA 1
Rohda 1 speelde ook 3 oefenwedstrijden. Tegen KVA ging het allemaal nog niet zo geweldig en werd verloren, daarna volgde het herstel tegen SCO en werd in een, zeker in de tweede helft, hele goede wedstrijd ruim gewonnen, waarna dinsdagavond tegen AW.DTV een acceptabele nederlaag werd geleden, waarbij het met name in de tweede helft wel heel gemakkelijk werd gemaakt voor AW.DTV aangezien iedereen van Rohda zo snel mogelijk de bal weer in probeerde te leveren bij de tegenstander. Hoewel AW.DTV dezelfde taktiek trachtte toe te passen waren wij daar toch net even wat beter in, waardoor die tweede helft het verschil in eerste instantie wel erg groot werd. De reden? De vele mobieltjes langs de kant waar de loeispannende tweede helft van Blauw Wit – PKC op te zien was en dat wilde eigenlijk niemand missen dus ook de 16 mensen in het veld niet. Dus bal in de aanval, snel even schieten, vooral niet afvangen en dan gauw weer naar de mobieltjes langs de kant. In de onderlinge wedstrijden probeer je elkaar natuurlijk altijd de loef af te steken, maar nu was iedereen toch wel erg Amsterdams en werd er volop meegeleefd met onze stadgenoten. Er ging zelfs hier en daar licht gejuich op toen Blauw Wit in de laatste paar seconden de zege voor de poorten van de hel binnen sleepte en zich zo plaatste voor de finale as. zaterdag voor de Korfballeague. Een geweldige prestatie en zeker een felicitatie waard. En nu maar hopen dat Blauw Wit de Zuid Hollandse hegemonie van de laatste jaren gaat doorbreken en dat de titel weer eens in Amsterdam terecht gaat komen. Toen eenmaal bekend was dat Blauw Wit PKC had uitgeschakeld gingen onze spelers zich weer met de onze eigen wedstrijd bemoeien en werd in tijd van enkele minuten de achterstand nog even snel teruggebracht tot 21-29.

Zo, U bent weer op de hoogte van alle wetenswaardigheden van onze teams. Ik wil mijn opvolgers de rest van deze kompetitie nog veel succes toewensen. Dat zij het beter mogen doen dan ik deze keer. Al heb ik uiteraard veel voorspellingen deze week bewust verkeerd ingevuld om anderen niet bij voorbaat al de moed in de schoenen te laten zakken en hen de kans te geven het beter te doen.

Groeten,
Adri