Ik zat er al een tijdje op te wachten, maar afgelopen dinsdag was daar dan ineens het berichtje van Sherida of ik voor de eerste veldwedstrijden na de zaal de voorbeschouwing wilde gaan doen.

Uiteraard heb ik natuurlijk vol belangstelling alle voorspellingen van de afgelopen maanden bekeken, maar het was af en toe werkelijk tranentrekkend in welke bochten een ieder zich wrong om na de weekenden te lezen hoe zij hun voorspellingen nog enigszins redelijk  er uit trachten te laten springen. Vooral onze bestuurder korfbalzaken liet als een echte Danny Blind zien hoe je slechte resultaten toch nog in een blinkend perspectief kunt plaatsen. 8 Wedstrijden verliezen en toch zonder een spier te verrekken schrijven dat je 16 punten hebt weten te behalen!!!! De echte DB zal er naar alle waarschijnlijkheid stinkend jaloers op zijn. Zou hij zo af en toe eens de Rohda site hebben gelezen ipv thuis zitten oefenen met een konijn om daarmee rare opstellingen uit de hoed te kunnen toveren, dan zou hij geweten hebben hoe hij na weer een verloren wedstrijd toch drie punten aan het totaal kon toevoegen en was hij nu als eerste Europese grootheid al geplaatst voor dat vermaledijde WK in dat geweldig vriendelijke Poetinland.

Maar om op de Rohda voorspellingen terug te komen, het is dus niet meer dan logisch dat ook wij weer terug gaan naar de basis en Sherida mij dan vraagt om de handschoen weer op te pakken. Met een scoringspercentage van ruim 95 % aan juiste voorspellingen had ik al steeds voorspelt dat ik dat voorspellen steeds aardig weet te voorspellen.

Uiteraard heb ik de handschoen opgenomen en vandaar dat ik nu al vast zal vertellen dat ik er zeker vier goed ga hebben, nl. de kangoeroes, de F1, Rohda 2 en Rohda 1.

De Kangoeroes
Ook deze week gaan onze kangoeroetjes niet verliezen. In voorbereiding op de grote Kangoeroedag 2.0 van 8 april (meer hierover vind je elders op de site) denk ik dat er weer een behoorlijk grote groep over ons veld zal dartelen as. zaterdag.

Rohda F1
Alleen al het feit dat Rohda na de zaal met dit kompleet nieuwe team aan de kompetitie gaat deelnemen maakt de F1 tot de grote overwinnaar van dit weekend. Wat de uitslag tegen Zaandam Zuid ook gaat worden, wij zijn nu al geweldig trots op onze kleinste pupillen.

Rohda E1
Onze E1 kan gelijk vol aan de bak. In Maarssen spelen zij tegen het sterke OVVO e2. Toch heeft onze E1 de afgelopen maanden wel laten zien dat er steeds beter gespeeld gaat worden. Als jullie volledige concentratie en inzet kunnen tonen is er altijd veel mogelijk. Uiteraard hoop ik op een enorme verrassing, maar ik zou al dik tevreden zijn als OVVO goed partij wordt geboden. Ik vrees echter toch dat OVVO wel wat te sterk voor de E1 zal zijn.

Rohda D1
Onze D1 treft in Sporting West een nog onbekende tegenstander. Aan de resultaten van Sp. West te zien lijkt dit ploegje van ongeveer gelijk niveau als onze D1. En dus zal de vorm van de dag gaan bepalen wie er met de punten naar huis zal gaan. Voor de D1 geldt zeker hetzelfde als voor de E1. Volledige inzet en concentratie zullen noodzakelijk zijn om Sp. West het hoofd te bieden. Lukt dit dan geloof ik heilig in een kleine overwinning voor Rohda

Rohda C1
Onze C1 maakt mooie vorderingen. Begonnen in de 1e veldhelft voor de zaal in de 5e klasse, gepromoveerd in de zaal naar de 4e klasse en nu de 2e veldhelft na de zaal uitkomen in de 3e klasse. Een beter bewijs dat onze C1 dit jaar goed bezig is kun je bijna niet aandragen. Dat betekent wel dat de tegenstand weer wat sterker zal zijn, maar onze C1 heeft al wel bewezen de afgelopen maanden daar goed tegen op te kunnen. Deze week wordt er gespeeld bij Badhoevedorp/MIK C1. Een team dat heen en weer pendelt tussen de derde en de vierde klasse en daar steeds in de bovenste regionen meedoet. Maar ik heb zo maar het idee dat onze C1 zich daar weinig van aan zal trekken en  in Badhoevedorp gewoon de punten gaat pakken.

Rohda A1
Onze A1 gaat naar Almere. Zij zullen de strijd aangaan met EKVA A4. Na het mooie kampioenschap voor de zaal en na een behoorlijk seizoen in de zaal (wel 2 klassen hoger als daarvoor op het veld; toch een goede middenmotor) moet de A1 nu toch weer een klasse lager uitkomen. Jammer, want ik denk dat onze A1 prima meekomt in de derde klasse, maar goed, het is de vierde klasse geworden. En dan zeg ik tegen onze A1, laat onze bond maar zien dat ze de verkeerde ploeg een klasse lager hebben ingedeeld. Ik vertrouw er op dat jullie dan ook de zwartgele kleuren zullen laten stralen en dat er een mooie overwinning mee naar Amsterdam genomen gaat worden.

Rohda 4
Rohda 4 eindigde de eerste veldhelft als medekoploper, startte in de zaal ook nog goed maar het eine was niet om over naar huis te schrijven. Mede doordat een aantal ledematen en andere lichaamsdelen van onze oude krijgers niet meer helemaal de souplesse en fitheid vertoonden die nodig zijn voor een topprestatie. En dus is het de vraag in hoeverre ons vierde haaf koppositie nog naar behoren kan verdedigen. Ik weet zeker dat het in het koppie nog wel goed zit en als dus de spiertjes, peesjes en beendertjes heel blijven dan moet het toch tegen Nova 3 geen problemen gaan opleveren en gaan de puntjes gewoon terug naar Amsterdam.

Rohda 3
Rohda 3 reist af naar Westbroek om de koploper te bestrijden. DOS verloor op het veld slechts 1x, de rest werden alle wedstrijden gewonnen, maar die nederlaag werd hen wel toegebracht door ons derde. Of dat deze keer weer gaat lukken is de grote vraag. Het zal lastig worden, maar het derde komt wel met een lekker gevoel uit de zaal waar de laatste wedstrijden zo een beetje allemaal werden gewonnen. Dus laat ik het een beetje voorzichtig aan doen. Ik zeg gelijkspelletje.

Rohda 1 en 2
Geen enkel probleem deze week voor onze twee topteams. Geen verliespunten, zeker weten. Omdat de korfballeague nog gaande is zijn ereklasse en hoofdklasse deze week nog vrij en dus komen onze toppers alleen in het veld om te oefenen tegen SCO.

Zo, dat waren ze dan, mijn voorspellingen voor aankomend weekend.  Of ik het een beetje goed gedaan heb vraagt u zich af? Wel, laat ik het zo zeggen. Ik speel al vanaf mijn 18e in de voetbaltoto. Dat betekent dus 40 jaar lang al voorspel ik 34x per seizoen een 1, een 2 of een drie in bij de wedstrijden. Dat betekent dus dat ik inmiddels 1360 formulieren heb ingeleverd oftewel dat ik 17680 wedstrijden heb voorspeld. En ik heb in al die jaren nog nooit zelfs maar de 5e prijs gewonnen. U kunt dus u eigen conclusie trekken.

Ik wens alle teams iig heel veel succes!!!

Adri