Na een weekend waar slechts vijf wedstrijden op het programma stonden volgt nu de nabeschouwing.

Ik wilde nog alle vijf de wedstrijden bezoeken, maar aangezien het allemaal uitwedstrijden waren was dit niet te bewerkstelligen. Uiteindelijk heb ik alleen de D1 aan het werk gezien, en die stelden me niet teleur. Helaas kan ik dat niet zeggen van alle andere teams, waardoor ik uiteindelijk slecht 3 van de 5 wedstrijden juist heb voorspeld. Ach, dat levert me een schamel zesje op mijn rapport op, maar daar nam ik vroeger op school ook al genoegen mee. Het is een voldoende, en zoals gezegd lag het uiteraard niet aan mijn voorspel-capaciteiten, maar aan een aantal falende Rohda teams.

Om maar te beginnen met Rohda E1. Zij verloren verrassend van het lager geklasseerde Tempo. Maar dit was achteraf gezien ook niet zo gek. Onze kids wisten natuurlijk dat er op zondag een uitje op het programma stond en dat we met heel Rohda naar Monkey Town zouden gaan. Hierdoor waren ze helemaal gefocust op het uitje, en werd de prestatie van de wedstrijd ondergeschikt…

Gelukkig hadden de kids van Rohda D1 geen last van spanning. Integendeel, ik heb nog niet eerder zo’n goede eerste helft van de D gezien als in deze wedstrijd. De tegenstander werd in de eerste helft volledig opgevreten, waardoor het bij rust al 8-0 was! De scheidsrechter had kennelijk medelijden met zijn eigen team, want in de tweede helft floot hij alle beslissingen in het voordeel van de thuisploeg, en mede dankzij drie toegekende strafworpen werd het uiteindelijk 10-3 in het voordeel van Rohda. Dat was nog beter dan mijn 8-4 voorspelling!

Rohda A1 had ook een lastige wedstrijd, maar wist (zoals ik uiteraard had voorspeld) toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd een 15-12 overwinning, dat was nog beter dan de benauwde zege die ik had voorspeld. Door deze zege lijken zij de vierde plaats in de competitie veilig te hebben gesteld.

Rohda 4 had kennelijk een totale off-day, zij verloren met maar liefst 24-9! En dat terwijl ik ingezet had op een redelijk simpele overwinning. Door deze nederlaag eindigt het vierde op een vijfde plaats in de competitie.

Rohda 3 liet zich niet verrassen tegen ZKV. Met 23-12 bleven zij aan de goede kant van de score en daarmee stelden ze ook mijn voldoende veilig. Voor het derde was dit de laatste wedstrijd van het zaalseizoen en zij eindigen in de competitie in het linker rijtje op een keurige vierde plaats!

 

En tot zo ver de nabeschouwing. Aankomend weekend betreft volgend mij een inhaalweekend. Volgens mij zijn de seniorenteams zo´n beetje klaar, in de jeugd staan er nog wel veel wedstrijden op het programma. Een aantal daarvan zijn in de thuishal, dus als je zaterdag nog niets gepland hebt dan weet je waar je moet zijn dit weekend!

 

Groet,
Jan