Deze week komt de voorbeschouwing uit de pen van Jan, stand-in coach van de C, zo nu en dan verslaggever, maar vooral trotse ouder van Tim (C1) en Lisa (D1). Deze keer maak ik mijn debuut om de voorbeschouwing op mij te nemen.

En dat is toch wel best lastig! De C en D zie ik natuurlijk elke week spelen, maar de overige teams zie ik sporadisch aan het werk.  Dus ik zal mijn prognose vooral op basis van de huidige standen en wat statistieken invullen. Al weten we na de wedstrijd van Barcelona van afgelopen woensdag dat statistieken niet alles zeggen en dat in sport alles mogelijk is! Gelukkig staan er maar vijf wedstrijden op het programma, dus het wordt een makkie om een 100% accurate score te behalen…

Rohda E1 moet op bezoek bij Tempo. Ze hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld (volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma), dus daar kan ik geen extra informatie uit halen. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Onze kids staan net één plaatsje hoger op de ranglijst, maar Tempo heeft natuurlijk het thuisvoordeel. Dat zal Rohda een worst wezen, ze gaan de wedstrijd fanatiek in en zullen een mooie overwinning behalen. Ik voorspel een 4-6 overwinning!

Rohda D1 heeft het de laatste weken zwaar gehad. De laatste 5 wedstrijden gingen verloren, soms met grote cijfers en een aantal keer ook met slechts één doelpunt verschil. De laatste twee wedstrijden van het zaalseizoen moeten ze echter tegen Atlantis, en dat team staat stijf onderaan. Dit moet dus twee punten opleveren. De D1 gaat allle schroom van zich afwerpen en speelt de wedstrijd van het seizoen. Het wordt uiteindelijk een magnifieke 8-4 overwinning, en dus weer twee punten voor Rohda!

Rohda C1 is deze week vrij, dus die kunnen zich alvast voorbereiden op het uitje van zondag. Alle jeugd (en wellicht ook wat senioren) gaan aanstaande zondag de boel op stelten zetten in Aalsmeer bij Monkey Town. Dus als je je nog niet opgegeven heb doe dat dan snel, dat wordt namelijk een super leuke dag!

Rohda A1 gaat op bezoek bij KZ. Dit beloofd ook een mooie kraker te worden. De ploegen hebben evenveel punten behaald dit seizoen, allen het doelsaldo van Rohda is beduidend beter. Eindelijk kan ik ook terugvallen op de eerste wedstrijd, thuis werd er nipt met 10-9 verloren. Dit gaan we natuurlijk dit weekend recht zetten. De wedstrijd zal ongetwijfeld weer gelijk op gaan, maar dit keer blijven wij aan de goede kant van de score. Het wordt 9-8 voor Rohda, en weer twee punten die naar Amsterdam mee worden genomen!

Rohda 4 zal zaterdag aantreden tegen VZOD. De thuiswedstrijd tegen hun werd simpel (althans, dat doet de eindstand vermoeden) met 21-15 gewonnen, dus ik verwacht ook hier geen problemen. Met slim spel en onwaarschijnlijke afstandsschoten zal VZOD helemaal zoek gespeeld worden, zij zullen in deze match slechts figureren. Op karakter haken ze nog wel aan, maar de punten gaan mee naar Amsterdam:  17-14 voor Rohda!

Rohda 3 gaat op bezoek bij ZKV. En ondanks dat dit ook weer een uitwedstrijd betreft (al onze teams spelen dus uit, wordt een dooie boel in de Ookmeerhal dit weekend) gaan ook in deze wedstrijd de punten mee naar Amsterdam. ZKV staat voorlaatste, terwijl Rohda 3 keurig in het linkerrijtje staat. De thuiswedstrijd werd maar liefst 29-15, dus ZKV staat zaterdag met knikkende knieën op het veld. Rohda zal deze tegenstander overklassen, het wordt 28-13!

Rohda 1 en 2 zijn dit weekend vrij, maar als ze gespeeld hadden dan hadden ze op zeker gewonnen!

Vijf wedstrijden, vijf overwinningen, 10 punten in de tas. Kan niet anders, dit wordt de perfecte 100% score! IK wens iedereen alvast een sportief weekend toe, en we zullen tijdens de nabeschouwing volgende week zien of ik het daadwerkelijk allemaal bij het goede eind had…

 

Groet,
Jan