Waarom heb ik me laten strikken door Karin?  Hebben jullie dat ook weleens meegemaakt?  Karin gaat net zo lang door, er is geen ontsnappen aan en voor je het weet zeg je opeens ja!  Karin kun je toch ook niet (altijd) weigeren?  Zonder onze energieke Karin geen …

Afijn, voorbeschouwen terwijl je weinig volgt, dat kan als je je laat inlichten (door andere Karin).

Rohda 1 speelt op donderdagavond.  Dus nu.  Rohda begint natuurlijk een beetje sloom.  Het is donderdagavond, normaal gesproken hadden jullie een beetje op de bank gehangen, netflixen ofzo?  Toch?  Maar na een achterstand van bijvoorbeeld 3 tegen 5 en een ruststand pak en beet: 9-10 komt Rohda in actie.  SDO uit Kamerik gaat zonder punten terug naar huis.  Die hadden hun avond beter anders kunnen invullen.  Daarmee hebben we hele belangrijke punten binnen gehaald!  Veilig en wel, niks kans op degradatie.  Weg uit die onderste zone.  Rohda houdt niet van degraderen!  Rohda houdt van winnen!

Zaterdag gaat Rohda 1 iets minder fel het veld in.  Er staat duidelijk niks meer op het spel.  We hebben spanning nodig om te presteren.  Maar het publiek wil natuurlijk wel vermaakt worden dus na wat boehoe-geroep en gezucht maakt Rohda de allermooiste goals.  We gaan niet van SCO verliezen.  SCO komt uit Friesland, hebben net nog de akers geploegd, de koetjes gemolken en staan nu in het veld om afgemaakt te worden door onze zwart-gele Leeuwen en Leeuwinnen!  Afijn, we maken net zoveel herengoals als damesgoals en iedereen speelt elkaar goed uit.  We kijken naar de zwakste schakels bij de tegenpartij en die personen spelen wij uit.  Ja, SCO komt voor niks naar Amsterdam!

Later op de avond treden onze andere talenten aan, Rohda 2! Rohda 2 olv Imre gaat ook winnen vandaag.  En daarna stappen!  We weten allemaal, het is zoveel gezelliger om naar de disco te gaan als je hebt gewonnen!  En winnen doen we weer omdat we als team gaan spelen.  We helpen elkaar, we verdedigen goed voor, we roepen zodat we geen onnodige goals doorlaten.  En we zijn jong en hebben heel veel conditie.  Dus we lopen de tegenstanders helemaal gek en hoppa, 2 punten in the pocket!  Vorige week begonnen we niet scherp, maar deze week extra scherp! Vanaf minuut 1!

Rohda 3 spelen een stadsderby tegen Blauw-Wit 5.  Als dit de veteranenploeg van Blauw Wit is en ze net als Rohda 4 elke week een verrassingsteam opstellen, dan wordt dit een moeilijke ‘voorspelling’.  Rohda 3 speelt wisselend supergoed en ook weleens iets minder goed.  Supergoed spel zorgt voor winst.  Dus Rohda 3 gaat supergoed spelen.  Fuck Blauw-Wit!  Concentratie in de verdediging en lopen.  Veel naar binnen, deze tegenstander is niet meer heel flexibel! J  Zet ‘m op, Rohda 3!

Rohda 4 is 2 of 3 weken vrij, gaan naar de fysio, de masseur, de kraker, sauna etc  om de ledematen weer speelklaar te maken voor de laatste zaalwedstrijd(en) van het seizoen.

 Rohda 5 tm 8 bestaat niet meer?  Wat jammer is.  Misschien toch fuseren met BW?

Rohda A1 is vrij.  En dat is ook lekker.  Afgelopen weekend waren de tegenstanders net een maatje te groot.  Wat leuk was om te zien (vanuit de kantine en heel even voordat de wedstrijd van Rohda 4 begon) was dat iedereen zijn best deed.  Iedereen bleef tot het einde lekker rennen.  We maakten ook nog een paar hele mooie doelpuntjes en we hadden maar liefst 3 onderuitgezakte trainers /coaches die glimlachend onze jonge talenten aanmoedigden.  Zoveel aandacht, wat willen we nog meer?!  Juist een weekendje vrij!

Rohda C1 gaat als een trein.  Een mooie 3e plek op de ranglijst! Natuurlijk gaat Fiducia eraan!  Maar de vraag is: met hoeveel?  Weet je wat leuk zou zijn, Fiducia op nul doelpunten houden?  Gewoon geen enkel doelpunt doorlaten.  Verder natuurlijk lekker afwisselend spelen.  Ik schat in dat dit leuke Rohda team minstens 12 doelpunten gaat maken!  Dat is een mooi getal!

Rohda E1 gaat met 4 man/vrouw compleet aan de bak bij Esdo.  En om alle ouders en coaches een plezier te doen is deze wedstrijd om 09.00 uur gepland.  Lekker vroeg zodat je nog de hele zaterdag hebt.  De E1 gaat ook winnen.  En dik!  En niet alleen dik, maar met mooie doelpunten.  Zaterdag scoort iedereen!

Resume: iedereen bij Rohda heeft talent, iedereen gaat winnen en Rohda haalt inclusief donderdag 12 punten naar binnen!  Kop omhoog, schouders eronder en knallen maar!

Vriendelijke groeten,

Najat Ahdach