Na er een paar onderuit gekomen te zijn is het nu echt mijn beurt om de voorbeschouwing voor komend weekend op papier te zetten.

Het is de laatste weken lastig gebleken, omdat we nu eenmaal een aantal onvoorspelbare teams in de vereniging hebben. Ook lastig omdat de stemming er niet helemaal meer in zit na de twee nederlagen van Rohda 1 die aansluiting bij de top hadden moeten garanderen. Helaas helaas, ondanks het feit dat Rohda 1 altijd nog gek uit de hoek kan komen de laatste wedstrijden ben ikzelf toch ietwat geneigd om ons eerst maar eens veilig te spelen.

Rohda 1 gaat naar Nic uit, thuis was dat een supergoede pot. Vol inzet en een keihard werkend team. Dat laatste mis ik de laatste weken en zonder een gezonde portie inzet en acceptatie van elkaars fouten (en ook van de scheids) komen we op het moment gewoon te kort. A.s. zaterdag dus tijd om de misstappen van de laatste weken recht te zetten en ik geloof daar heilig in. Tijd voor de ommekeer! Kenny moeten we zaterdag helaas missen, maar zijn vervanger zal er natuurlijk alles aan doen om hem goed te vervangen ;).

Ik ben super bijgelovig en durf nooit te optimisch te zijn, maar ik stap daar nu even overheen: ik verwacht echt een kleine overwinning voor Rohda 1, maar het zal billen knijpen worden. Het zou het weekendje Groningen wel extra gezellig maken uiteraard, dat behoeft geen nadere uitleg. Dus Rohda 1: zorg voor een kneitergezellige avond!

Rohda 2 uiteraard ook Nic uit. Nic 2 is een zeer goed team en ik verwacht dat Rohda 2 het daar erg lastig zal krijgen. Maar als ze net zo tekeer kunnen gaan als bij Dalto uit de eerste wedstrijd dan zit er echt een mooie overwinning in en komen we weer wat verder weg van de onderste regionen. Hoogste tijd voor onze schutters om het vizier weer op scherp te krijgen.

Rohda 3 gaat naar het o, zo gezellige Purmerend. Ik hoop dat we dat na de wedstrijd ook nog kunnen zeggen. Bep 3 is een ploeg die bijna elke week in een andere opstelling speelt. Spelen daar de toppers mee dan wordt het uiteraard een zware kluif. Zo niet, dan zijn de punten voor ons. We zullen er wel echt voor moeten knokken zaterdag. Rohda 3 nu in de middenmoot en met een overwinning op Bep kunnen we toch weer wat geruster slapen.

Dan Rohda 4. Ze hebben even een dipje gehad, maar zijn de laatste twee weken weer goed bezig. Nu staat ZKC op het programma. Zij staan met Achilles samen op de 1e plek. Rohda 4 staat daar twee puntjes achter en kunnen de strijd om het kampioenschap dus uitermate spannend gaan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zaterdag gaan knallen. Het zal geen ruime overwinning worden, maar who caresJ

De A1 heeft het dit jaar niet zo getroffen. Wedstrijden die eruit gehaald worden en nu weer een vrij weekend. Ze komen niet veel aan spelen toe, maar na een weekje rust mogen ze volgende week weer knallen.

De C1 heeft wat recht te zetten na de slechte wedstrijd van afgelopen zaterdag. Er werden slechts 2 doelpunten gemaakt en daarmee kun je een wedstrijd uiteraard niet winnen. Tijd om het vizier op scherp te zetten tegen Kios zaterdag. Kios staat onderaan, dus dat wordt een zekere overwinning. Een lekkere partij om er es lekker op los te scoren. Dat werkt echt supergoed voor het zelfvertrouwen.

Rohda D1 is ook wat wisselvallig. Afgelopen zaterdag een goede pot. En dat willen we natuurlijk verder zien groeien. A.s. zaterdag tegen EKVA. Tijd om weer een goede pot neer te zetten en de punten mee naar Amsterdam te nemen. EKVA staat op 8 punten en wij op 4, maar dat zegt niet altijd wat. Knokkend kunnen jullie veel bereiken. Ik ga voor nu uit van een gelijk spel.

De E1 heeft het dit zaalseizoen zwaar, maar je ziet dat het steeds beter gaat en dat is uiteraard het belangrijkste voor onze jeugdteams. Met name de concentratie is niet altijd goed. We staan af en toe te slapen en dat kan verdedigend natuurlijk voor problemen zorgen. Allemaal op tijd naar bed vrijdag, dan zijn jullie superfit zaterdag. Het wordt ook zaterdag weer een vroegertje tegen Fiducia. Zij staan bovenaan en we kunnen natuurlijk geen wonderen verwachten. Ik hoop dat de E1 gaat knokken en niets cadeau zal geven. Ik voorspel dan een kleine nederlaag.

De kangoeroes gaan zaterdag ook weer lekker trainen in de Lukas School om 11.00 uur. Deze groep groeit lekker al zijn er ook elke week wel afmeldingen, maar er blijft meestal toch een groep van circa 15 kinderen over en dat is natuurlijk geweldig. Ook a.s. zaterdag verwacht ik weer nieuwe kindjes. Neem allemaal je vriendjes en vriendinnetjes mee, dan wordt de groep zo groot dat we de trainers lekker gek kunnen maken.

Al met al een spannend weekend voor de boeg met belangrijke wedstrijden. We kunnen dit weekend goede zaken doen.

Ik wens Rohda 1 en 2 veel succes en ook een gezellig weekendje Groningen. De groep die blijft overnachten is inmiddels uitgegroeid tot 53 personen. Supporters genoeg voor de selectie dus. Daar kan het niet aan liggen!

Groet,
Karin