Ook tegen Dalto is het ons eerste niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. Ook al oogde het allemaal wel wat beter dan vorige week tegen Unitas, het was allemaal niet voldoende om tegen een ook niet echt fantastisch spelend Dalto de zege te behalen.

De eerste helft ging het allemaal nog wel, namen we ook een 10-6 voorsprong maar een zwak eerste kwartier in de tweede helft zorgde voor de ommekeer. Dalto pakte drie punten voorsprong en hoewel we een paar keer nog op 1 punt wisten te komen lukte het niet meer om Dalto te achterhalen. En zo zijn inmiddels de playoffs wel een beetje uit het zicht verdwenen. Zeg natuurlijk nooit nooit maar met de huidige vorm denk ik dat we het woord playoffs maar even niet meer moeten gebruiken. Het lijkt wel of teveel spelers met randzaken bezig zijn in plaats van zich met hart en ziel en als team de wedstrijden te spelen. En dat gaat duidelijk ten koste van de prestatie.

Voeg daarbij dat ook de wissels niet altijd even begrijpelijk zijn (in het tweede hebben we scorende spelers rondlopen, maar die worden amper gebruikt als het niet loopt bij één) en de neergaande lijn in de prestaties lijkt me wel verklaard. En het is misschien nog niet eens het veldspel wat zorgen baart, maar het schrijnend gebrek aan doelpunten doet dat wel. Op OVVO na zijn we veruit de minst scorende ploeg en ook qua doelsaldo komen we pas op de 7e plaats. Er zal mijns inziens dan ook heel snel iets moeten veranderen willen we niet in hele vervelende problemen komen, want de ploegen onder ons zitten niet stil. Op dit moment staan we nog aan de goede kant van de streep maar die is wel heel snel dichtbij aan het komen.

Gelukkig was er ook positief nieuws tijdens deze wedstrijd, want onze beide aanvoerders van de afgelopen jaren, Ivar en Amber, zijn weer terug aan het front. Misschien dat dat de ploeg een boost kan gaan geven de komende wedstrijden. Al was het dan wel weer vervelend dat Kenny de wedstrijd niet uit kon spelen en met een op het oog vervelende blessure naar de kant moest.

Maar wanhopen hoeven we nu ook weer niet. Vaak genoeg heeft deze ploeg laten zien dat ze zomaar uit de as kunnen herrijzen. Niet voor niets noemde Korfbal.nl Rohda een volkomen onberekenbare ploeg die zomaar weer voor een verrassing kan zorgen. En waarom zou dat niet as. zaterdag tegen Nic kunnen gebeuren. Die ploeg ligt ons over het algemeen wel, dat hebben de laatste vier, vijf wedstrijden tegen hen wel laten zien. Vaak gingen wij met de winst er vandoor en ook onze thuiswedstrijd leverde een mooie overwinnig op.

Dus ga ik zaterdag toch weer met goede hoop richting het noorden. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar als de neuzen allemaal de juiste kant op wijzen dan is er toch echt wel het een en ander mogelijk. Dus kom op Rohda 1, recht de ruggen en zorg er voor dat ik volgende week weer een juichverslag kan schrijven. Veel succes en ik ga voor jullie duimen.

Onze doelpuntenmakers deze week: Joni 4, Mike 4 (3 sw), Silvana 3, Kenny 3 (2 sw), Fred 2,  Fleur 1, Leanne 1 en Giovanni 1

Tot volgende keer,

Adri

Alle actiefoto’s zjn op onze Facebook pagina te bewonderen.