Deze week werd ik gevraagd om mijn voorspellingen te geven voor komend speelweekend. Mijn eerste gedachte was; nee… en daar heb ik een aantal redenen voor.

Om te beginnen, ben ik pas kort bij de club en ken ik de jeugdteams eigenlijk helemaal niet, andere reden was; ik moet de week na het allergrootste Rohda-icoon wat er nog is in deze vereniging. Volgende reden: het gaat bij de kleine jeugd eigenlijk helemaal niet om winnen of verliezen. En de laatste reden is dat Rohda 3 tegen Swift 2 speelt……

Maar ik laat mij natuurlijk niet kennen en pak mijn verantwoordelijkheid.

ROHDA E1
Zoals ik al eerder zei, het gaat om andere doelen bij kinderen. Tot nu toe hebben jullie in de zaal, 1 keer 7 doelpunten gescoord. Dit is mijn eerste voorspelling, de E1 gaat er 8 maken.

ROHDA D1
Voor de D1 stel ik een ander doel, tot nu toe kregen jullie gemiddeld 7 doelpunten tegen per wedstrijd. Goed verdedigen en maximaal 6 tegendoelpunten.

ROHDA C1
Hoewel plezier altijd het belangrijkste doel moet zijn, is het natuurlijk wel belangrijk om een plan te hebben voor de komende wedstrijd. Tot nu toe gemiddeld 6 voor en 5 tegen. Beiden gaan jullie verbeteren. Minimaal 7 scoren en maximaal 4 tegen.

ROHDA A1
In deze leeftijdsklasse gaat het voor alle omstanders natuurlijk wel behoorlijk over winst of verlies. Nou heb ik in dit geval niet zo’n moeilijke taak, want tegenstander Helios heeft 0 punten, en dat blijft gewoon zo. 16-9.

ROHDA 4
Deze ploeg staat in de boeken als het team met 100+ jaar aan topkorfbalervaring. Uiteraard gaat er wel eens een wedstrijd verloren, maar de balans staat positief. Aangezien de uitwedstrijd tegen Apollo al gewonnen werd, vul ik voor deze een dikke 1 in. 19-14

ROHDA 3
Dan een hele lastige. Iedereen weet dat mijn hart bij Swift ligt en ik daarbij betrokken ben om de club op een hoger niveau te krijgen. Promotie voor de selectie is daarbij erg belangrijk.
Toch denk ik dat Rohda 3 wel een goede kans heeft. Ik blijf graag bij beide verenigingen een biertje drinken de komende tijd: 20-20

ROHDA 2
Mijn eigen team dan, langzaam komt de selectie weer terug op kracht met het fit worden van een aantal sterkhouders. Vorige week hebben we bewezen dat we een wedstrijd ook op wilskracht naar ons toe kunnen trekken. Daarnaast zijn wij de enige die tot nu een punt hebben gepakt tegen koploper Dalto. Ik ga de lat hoog leggen: 24-23

ROHDA 1
En dan ons vlaggenschip. De ploeg heeft nu al twee keer de mogelijkheid gehad om zich definitief te nestelen in de top maar is nog te wisselvallig. Ik weet als geen ander, hoe hard de ploeg traint om beter te worden. Deze inzet gaat terugbetaald worden. Met een beetje extra gif, wat ongebruikt is gebleven tegen Unitas, gaan we Dalto verrassen. Ook voor 1 komt er een overwinning: 26-24.

Een sportieve groet,
Imre.