ROHDA A1 moet het helaas al enige tijd zonder hun vaste kracht en allrounder Nienke doen. Vorig seizoen was het een enkelblessure, dit seizoen zijn het haar scheenbenen.

Hoe gaat het met haar en wanneer is zij weer te bewonderen in het geel zwart? En hoe blijft deze altijd vrolijke fanatiekeling gemotiveerd? We vragen het haar….

Nienke, vorig seizoen kampte je al met een enkelblessure waardoor je veel wedstrijden moest missen. Je leek weer fit en hersteld, tot je dit seizoen een scheenbeen blessure op liep en deze je al enige tijd langs de kant houdt. Hoe is deze blessure tot stand gekomen?
Ik ben na de zomervakantie net iets té fanatiek weer begonnen met korfballen. Ik had het beter iets rustiger aan kunnen doen, jammer genoeg is dat niet één van mijn sterkste punten 🙂

Dat is balen,  gestraft worden omdat je gewoon fanatiek bent. Wat zijn de verwachtingen? Kom je dit seizoen nog in actie?
Als alles goed gaat mag ik als het goed is over 4 tot 6 weken weer aan de slag. Dus ik kom dit seizoen zeker nog in actie!

Hoe ervaar je het nu langs de kant? Ben je net zo fanatiek langs de kant als in het veld ??

Ik probeer, vooral voor het team gewoon rustig te blijven en positieve aanwijzingen te geven waar het team iets aan heeft. Niemand heeft iets aan een schreeuwend teamgenoot aan de kant.

Vaak zijn er ook moeilijke fases tijdens het revalideren. Dit hoort er allemaal bij, maar opgeven is geen optie. Hoe blijf jij gemotiveerd? Zijn er nog bepaalde mensen die je erdoor heen slepen?
Ik heb heel veel moeite gehad met het gemotiveerd blijven. Na zoveel blessures ben je er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Ik probeer posititef te blijven en niet teveel te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar aan wat er nodig is om weer fit te worden en weer te kunnen korfballen.

Voor de mensen die me erdoor heen slepen moet ik wel even een shoutout geven aan mijn ouders. Ze blijven me motiveren, ook als ik er even helemaal doorheen zit. Ook wil ik ze bedanken voor al het geduld dat ze met me hebben als ik weer eens een dipje heb ;-).


Dat zijn lieve en wijze woorden om mee af te sluiten. Dank voor het interview en heel veel sterke en succes Nienke! Hopelijk zien we je over 4-6 weken weer in het veld!

 

1 tip: Er zijn genoeg andere pechvogels binnen ROHDA die je erdoorheen kunnen slepen 🙂