Het heeft even geduurd voor ik durfde te kijken of ik de talenten van mijn familie heb geërfd als het gaat om voorspellen van uitslagen bij korfbalwedstrijden… Gelukkig, het is me enorm meegevallen!! Ik voorspelde 1 gelijkspel, en 7x winst. Het werd 2x verlies, 5x winst en 1 wedstrijd ging niet door. Een mooi weekendje voor Rohda lijkt me dus.

Rohda E1 – SDO E1

Van tevoren zei ik al dat dit een erg lastig potje zou gaan worden, gezien de resultaten van SDO. Ik voorspelde een gelijkspel, maar helaas is dit net niet gelukt. Rohda verloor net aan met 7-5. Toch vind ik dit erg knap tegen een ploeg als SDO!

Fiducia D2 – Rohda D1

Op basis van de statistieken was dit de lastigste wedstrijd om te voorspellen. De ploegen hadden tot deze wedstrijd precies dezelfde scores neergezet. Ik voorspelde daarom een leuke en spannende pot. Spannend werd het niet, onze toppers wonnen namelijk met 7-3 van Fiducia. Leuk is dit natuurlijk wel!

ESDO C1 – Rohda C1 9-4

Tot nu toe was er nog geen ploeg die van deze kids wist te winnen. Ja, je leest het goed, tot nu toe.. Rohda C1 heeft helaas met 9-4 verloren dit weekend van de medekoploper. Geen schande natuurlijk, ESDO had ook nog niet verloren namelijk. Niet getreurd, een coach vertelde mij ooit dat geen enkele ploeg ooit ongeslagen kampioen wordt. Vanaf nu gewoon weer lekker doorgaan met alles winnen dus!

Rapid A2 – Rohda A1

Deze wedstrijd is niet gespeeld.

Velocitas 3 – Rohda 4 

Vooraf voorspelde ik dat ons ervaren vierde wraak wilde nemen, omdat zij de voorgaande 2 wedstrijden verloren hadden. Helaas is dit net niet gelukt, er werd met 16-15 verloren van Velocitas. Ik heb er even over nagedacht hoe dit zou kunnen en ik was er al snel uit… Iedereen was natuurlijk veel te veel afgeleid door Ivar zijn rentree in het veld!!! (Dat zwart-geel stond je weer erg goed hoor Iv! ?)

Apollo 3 – Rohda 3

Een belangrijke wedstrijd, het derde kon namelijk een gaatje slaan met de onderkant als zij de punten mee naar huis wisten te nemen. Nou, dit is gelukt. En hoe! Apollo werd met maar liefst 16-7 verslagen. Het gaat is dus geslagen, lekker hoor!!

Koog Zaandijk 3 – Rohda 2

Ik hoopte dat het tweede door zou gaan met waar zij goed in zijn, namelijk winnen.. Dit is gelukt, Koog Zaandijk werd met 20-17 aan de kant gezet. Het was geen hele beste wedstrijd, maar desondanks wist 2 de punten mee naar huis te nemen in een wedstrijd waarin zij alsnog duidelijk beter waren dan hun tegenstander. Rohda is over KZ heen gegaan en staat nu op een mooie 3e plek!

SDO 1 – Rohda 1

Als laatste mochten wij zelf aan de bak. Een uitwedstrijd in een lastig klein halletje en tegen een lastige tegenstander. Op het veld waren we gewaagd aan elkaar en ook nu was dit het geval, waardoor het weer een spannende wedstrijd werd. Uiteindelijk heeft de ploeg met elkaar geknokt voor elke goal en dat heeft geresulteerd in een 24-25 overwinning!

Groetjes,

Silvana