Deze week gelukkig weer een positiever geluid over Rohda 1. Weliswaar wat aan de late kant maar de maand december werpt aan alle kanten zijn hindernissen op.

Zo moest ik eerst even bij komen van het Sinterklaas en ‘wat-voor-soorten-pieten-dan-ook’ gedoe waarna de volgende dag al moeders thuis het op de heupen kreeg waardoor ik voor ik het wist weer ruzie liep te maken met een kerstboom die niet deed wat ik wilde, lichtjes die zich vooral om mij heen wilde wikkelen en slingers die vooral heel leuk speelgoed voor de katten bleken te zijn. Na 40x trap af en trap weer op was in ieder geval de kelder leeg en het huis weer helemaal vol. Ik hoop tenminste niet dat er nu ook mensen komen die de sneeuwpop een andere kleur willen geven, want dan heb ik toch een groot probleem als ik op dit moment van schrijven de huiskamer rond kijk.

Terug echter naar zaterdagavond. Nadat we eerst het tweede in een doelpuntrijke wedstrijd van OVVO 2 hadden zien winnen was het daarna de beurt aan Rohda1 en OVVO 1. Beide teams waren de competitie niet echt voortvarend van start gegaan en dus waren ze allebei gebrand op de twee punten. OVVO om van de nul af te komen en om aansluiting te vinden met de onderste ploegen, wij omdat we toch zo lang mogelijk mee willen doen om de bovenste plekken. En dan kunnen we zo vroeg in het seizoen nog meer puntverlies niet gebruiken. Gelukkig bleek ons eerste daar ook volledig van doordrongen te zijn, want al was het geen al te briljante wedstrijd van ons vlaggeschip, de vechtlust was wel weer aanwezig. En daardoor konden we eigenlijk de hele wedstrijd wel een gaatje met OVVO in stand houden. In de beginfase gingen de twee teams volkomen gelijk op en tot 5-5 hield de ploegen elkaar in evenwicht. Daarna waren het goals van Gio, Silvana en Ferdgie waardoor we een wat grotere voorsprong wisten te nemen. Bij 10-10 had OVVO de zaken echter weer recht gebreid. De rust brak uiteindelijk aan met een minieme voorsprong van 13-12 voor Rohda 1.

De tweede helft eigenlijk een zelfde beeld. Het korfbal werd er allemaal niet beter op en geen van beide ploegen wist een beslissend gat te slaan. Wel behielden wij steeds de kleine voorsprong van 1 à 2 doelpunten. Dat ging zo door tot 20-18. Daarna sloeg de schrik ons toch wel even om het hart want drie scores van OVVO op rij zetten plotseling de wedstrijd volledig op zijn kop. Ineens stond ons eerste er 1 achter. Maar zoals ik in het begin al schreef, de ons altijd zo kenmerkende vechtlust werd weer getoond op het moment dat het echt moest.

Het duurde even, maar toen schoot Kenny ons van ver weer naast OVVO.

Met Martijn Roos voor de korf bij OVVO en Mike aan onze kant in de punt ging het er nu echt om spannen. Martijn Roos was eigenlijk de gehele wedstrijd ongrijpbaar geweest en had zo een beetje in zijn eentje OVVO in de wedstrijd gehouden, bij Mike ging het allemaal een stuk moeizamer en kwamen de goals in dat vak veelal van Fleur en Silvana. Echter in die allerlaatste fase van de wedstrijd waarin de punten verdeeld gingen worden toonde Mike gelukkig weer zijn ware aard, want als een echte scherpschutter was het binnen twee minuten vanaf ver raak. Je kon de opluchting gewoon voelen toen de voorsprong weer hersteld was en de vreugde was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal gegeven werd.

En dus zitten we gewoon in het spoor van de drie grote favorieten in deze poule Dalto, Nic en Wageningen. Voor ons zal het zaak zijn om het scorend vermogen weer uit te gaan bouwen, want daar schort het momenteel toch wel aan. Er worden genoeg kansen gecreëerd alleen de scherpte voor de korf is er op het ogenblik niet. En dat resulteert in magere scores als 18 tegen Wageningen en 23 tegen OVVO en tegen Dalto. En het moeilijke is dat niet echt aan te wijzen is waardoor dat nou komt.

De ene wedstrijd scoort het vak van Kenny makkelijk en heeft het andere vak het heel moeilijk om het gaatje te vinden, de volgende wedstrijd is het weer andersom en dus moeten we nu in de modus zien te komen dat beide vakken tegelijk goed in de wedstrijd komen te zitten, want dat is dit seizoen nog maar nauwelijks gebeurd. Wat dat betreft is het goed nieuws dat Ivar binnenkort zijn eerste minuten gaat maken. Hopelijk dat dit dusdanig positief uit gaat vallen dat hij na de winterstop ook weer zijn steentje bij kan gaan dragen. Datzelfde geldt ook voor Amber van wie ik van nabij al heb mogen meemaken dat ze al druk bezig is met de armspieren te trainen. Kleine Bram is al diverse keren vliegend door de lucht richting kroonluchter gesignaleerd. Omdat de richting nog een beetje ontbreekt moet Amber dan als de wiedeweerga er achter aan om hem enkele meters verder weer op te kunnen vangen maar dat is dan wel weer goed om de startsnelheid vast te trainen. Soms blijft Bram wel in de lamp hangen en dan zie je Amber volop de beenspieren en sprongkracht trainen opdat de lamp niet alsnog van het plafond naar beneden dondert.

Kortom niet teveel punten verspelen de komende wedstrijden. Na de jaarwisseling dan de ervaring van Ivar en Amber er weer bij. Het nieuwe spelletje dat coach Ruud het team wil laten spelen zal dan ook veel beter ingeslepen zijn. Nou dan gaan we echt als de brandweer de rest van het seizoen door. Het enige jammerlijke is dan wel weer dat de brandweer zo nu en dan wel eens de mist in gaat en een gebouw volledig laat affikken. Tsja, dat zullen wij dan maar moeten zien te voorkomen.

Onze doelpuntenmakers: Leanne 5, Mike 5, Fleur 3, Silvana 3, Kenny 3 (1 sw), Ferdgie 2, Joni 1 en Giovanni 1

Overigens nog een aardig weetje. Toen Fredje de 8-5 op het scorebord liet verschijnen was hij daarmee de achtste doelpuntenmaker van Rohda in deze wedstrijd. Volgens mij een unicum dat alle acht dan al een doelpuntje hebben meegepikt. Zeker op dit niveau. Ik kan het me in ieder geval niet herinneren zolang ik de scores bij houdt ivm de verslagen dat dit ooit eerder is voorgekomen.

Volgende week wacht ons de uitwedstrijd bij SDO. Wederom een hele lastige pot. Op het veld eindigde het onbeslist tussen deze twee teams. Nu staan we in punten gelijk. Alleen kan SDO wat betere cijfers overleggen. En dus zal opnieuw alles uit de kast gehaald moeten worden om SDO te kunnen verslaan. Het zal een heidens karwei worden, want niet voor niets is SDO tot nu toe de verrassing van deze kompetitie. Kom daarom zaterdag zoveel mogelijk allemaal naar Kamerik. Zo ver rijden is het niet vanuit Amsterdam West. De ploeg zal het echt kunnen gebruiken.

Ik hoop u allen daar te zien. Rohda 1, succes en tot de volgende keer.

Adri

 

[foogallery id=”7785″]