De jongens en meiden van de C1 hebben ook dit weekend hun ongeslagen status in stand gehouden. Met simpel gemak werden de Vinken met 9-2 aan de kant gezet.

Vorige week werd er thuis ‘plichtmatig’ gewonnen van KIOS. Het krachtverschil was groot, maar de C1 had niet echt de animo om het thuispubliek te vermaken, waardoor de teller bleef steken op 6-3. De hele week moesten onze pupillen horen dat ze te gemakzuchtig waren en dat ze niet het onderste uit de kan hadden gehaald. Die prikkels leken te werken, want afgelopen zaterdag stond er weer een getergd team in het veld, dat vol voor de overwinning wilde gaan.

In het begin konden de Vinken nog redelijk mee komen, en de eerste treffer kwam dan ook op hun conto. Met een fraaie doorloopbal kwamen ze op 1-0. Rohda liet zich niet uit het veld slaan, en dankzij een treffer van Lars was het al snel 1-1. Het tweede aanvalsvak kwam ook sterk uit de startblokken, en dankzij treffers van Kadir en Tarik werd het 3-1. De vinken kregen door wederom een doorloopbal weer aansluiting, maar na wervelend samenspel werd Tim helemaal vrij gespeeld. Ongehinderd kon hij van korte afstand aanleggen, en zo was het weer 4-2. Dankzij een raak schot van Tarik gingen we met een 5-2 stand de rust in.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste, met dien verstande dat de doorloopbal van De Vinken nu ook steeds gepareerd werd. De tegenstander kwam nauwelijks nog tot schieten toe, terwijl onze jeugd vrolijk bleef combineren. Tarik is al weken in vorm en schoot de 6-2 op het scorebord. Vervolgens was er een hoogtepunt voor Lot van de D1, die bij afwezigheid van de geblesseerde Kim de volledige wedstrijd mee speelde. Zij wist zichzelf vrij te spelen en met een strak schot te scoren, waarna het meegereisde publiek volledig uit zijn dak ging. Ze kreeg daarna nog wat kansjes om te scoren, maar deze pogingen misten net wat vaart en kwamen tegen de rand van de korf aan. Lars wist even later de 8-2 in de korf te deponeren, en met een schot in de buzzer (altijd mooi om te zien) tilde Tarik de eindstand naar 9-2.

Keurig spel deze week, en we kunnen met veel vertrouwen de laatste wedstrijd voor de winterstop (uit tegen ESDO) tegemoet gaan. Als we net zo spelen als afgelopen week dan zit een overwinning er zeker in.

Groet,
Jan