Een complete off-day afgelopen zaterdag in Wageningen van ons eerste zorgde er voor dat we een verschrikkelijke nederlaag aan onze broek kregen. Zo erg heb ik het nog niet eerder meegemaakt met ons eerste in de afgelopen 10 jaar die ik nu meeloop bij Rohda 1. Wageningen zal zich als een kind in een speeltuin hebben gewaand. Ze konden naar hartelust ronddartelen. Konden eigenlijk doen en laten wat ze wilden en behoudens een korte periode in de eerste helft waren ze heer en meester.

De beginperiode was voor Wageningen dat vlotjes uitliep naar 7-2. Hierna de enige vijf minuten dat het spel van ons eerste ergens op leek. Vijf goals op rij zorgden dat we er in gingen geloven maar even snel werd dat vuurtje weer gedoofd. Het eerste kon nog even bijblijven tot 9-9 maar daarna ging zo een beetje alles fout wat er fout kon gaan.

Ik ga het hier niet eens benoemen want dan ben ik wel even bezig. Feit is dat bij de rust het verschil al weer was opgelopen tot 16-10, waarna na de rust Wageningen helemaal korfballes gaf en ons eerste een enorm pak slaag gaf. En iedereen stond er bij en keek er naar. Slechts een enkeling haalde enigszins het normale niveau, de rest zakte vandaag zwaar door het ijs.

Ik ben nog nooit zo blij geweest bij een nederlaag dat een scheidsrechter voor het einde blies. 33-18 stond er op het scorebord. De supporters van Wageningen konden hun lol niet op en zongen en masse “Rohda gaat naar huis met een pak slaag”. En dat deden we dan ook maar gauw.

Onze doelpuntenmakers: Mike 6 (2 sw), Kenny 3 (2 sw), Fleur 2, Joni 2, Leanne 2, Silvana 1, Enzo 1 en Ferdgie 1

Volgende week thuis tegen het nog puntloze OVVO. Dat zal graag van de hatelijke nul af willen en dus tot d etanden gewapend de strijd aan gaan. Ik reken er op dat Rohda 1 dan weer uit het Nic. vaatje gaat tappen en dat er weer wat rechtgezet gaat worden.

Succes en tot volgende keer,

Adri

Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door Theo Aurik:

[foogallery id=”7699″]