Rohda heeft een weekendje uitwedstrijden voor de boeg! Dat betekent dat deze week niet alleen in Sportcentrum Ookmeer, maar op meerdere plekken in het land het zwart-geel te bewonderen is. Deze week neem ik het stokje over van Jelle om te kijken of het voorspellen van uitslagen mij iets beter ligt. Om het mezelf niet te makkelijk te maken voorspel ik niet alleen de resultaten, maar ook de einduitslagen!

Kangoeroes
Te beginnen met onze kangoeroes, die een week de tijd hebben gehad om uit te rusten van hun grote Sinterklaasfeest. Een doodgewone training dus hoor ik u denken? Doodgewoon bestaat voor onze kangoeroes niet! Iedere week is het feest, dit keer aangevuld met een aantal nieuwe kinderen van de Sint Lukas school.

Rohda E1
De E1 staat een weekje stil.

Rohda D1
Ook de D1 is vrij deze zaterdag!

Rohda C1
Na een prima overwinning tegen een matig KIOS afgelopen week gaat onze C1 proberen haar ongeslagen status vast te houden in Vinkeveen. Ook De Vinken wisten van KIOS te winnen (6-8), dus aan deze tegenstander zijn we gewaagd. Nu denk ik dat na de reboundclinic van afgelopen donderdag alle afvallende ballen voor ons zijn! Als we dan net als afgelopen zaterdag over alle schijven scoren, en Elise bijvoorbeeld nog een doelpuntje mee kan pakken, moet De Vinken geen probleem zijn voor dit topteam. Ik voorspel dan ook een simpele 3-7 overwinning.

Rohda A1
Het was even slikken voor onze A1 afgelopen zaterdag. Een tot de tanden gewapend TOP A3 kwam naar de Ookmeerhal – mooie shirts hebben zij trouwens 😉 – en nam de punten mee terug naar Sassenheim. Zo’n offday kan een keer voorkomen, maar dat gebeurt onze A1 geen twee keer op rij. Ik voorspel een Amsterdamse derby die tot de laatste minuut ongemeen spannend zal blijven. Hoe de wedstrijd ook eindigt, beide punten blijven in de hoofdstad (heb ik in ieder geval één voorspelling goed 😉 ). Sterker nog, ik verwacht zelfs dat de punten eerlijk verdeeld worden over de teams, met een 14-14 gelijkspel.

Rohda 4
De oude garde van de club komt ook weer in actie dit weekend, in het pittoreske Harmelen is Thor 2 de tegenstander. Mede dankzij een scherp schietende Jordy werd afgelopen zaterdag van ZKC’31 gewonnen. Als we de andere uitslagen erbij pakken, zien we dat Thor 2 juist van ZKC’31 verloor. Wie de spelers van Rohda 4 een beetje kent (en wie kent ze niet), weet dat ze niet het type zijn om zo’n wedstrijd op papier af te doen. Met volle overtuiging zal Thor 2  worden aangepakt. Of dezelfde mensen aan zullen zijn weet ik niet, maar het is het resultaat dat telt. En tellen zal het! Een klinkende 11-18 overwinning is waar ik mijn geld op zou zetten.

Rohda 3
Rohda 3 mag op bezoek bij een andere ploeg die in het zwart-geel speelt: Die Haghe 3. De krijgers van het derde krijgen een fysiek zware pot te verduren, maar zullen uiteindelijk aan het langste eind trekken. Dit wordt de enige wedstrijd waarbij ik verwacht dat er geen punten naar het team in zwart-geel gaan (Rohda 3 speelt immers in zwart-wit), en we nemen het volle pond mee terug naar Amsterdam. De lange adem van dit team zal uiteindelijk de doorslag geven: ik voorspel een 17-18 overwinning voor de bezoekers!

Rohda 2
Het reserveteam van onze selectie reist af naar Zwolle voor een wedstrijd tegen Sparta 2. Als we weer puur naar de cijfers kijken krijgen we een vertekend beeld van Rohda 2: een 7e plek, en met 10 punten verschil van Nic. 2 verloren. Wie de wedstrijden van dit team gezien heeft weet echter beter, de hele wedstrijd zaten we de Groningers op de hielen, en pas 10 minuten voor tijd kon het verschil worden gemaakt. Van de wedstrijd tegen Sparta verwacht ik eigenlijk een omgekeerd beeld: Rohda 2 dat lang aan kop gaat maar de wedstrijd nog niet in het slot kan gooien, en in de laatste tien minuut wordt de eindsprint ingezet voor een ruime overwinning. Weer twee punten voor de uitploeg dus, een 16-26 overwinning.

Rohda 1
Dan rest ons alleen nog ons vlaggenschip. Wageningen 1 is de tegenstander, een ploeg die vooraf werd beschouwd als één van de titelkandidaten in de Hoofdklasse A. Daar merken we in de praktijk echter nog weinig van: Wageningen wist tot nu toe slechts 1 punt te pakken tegen SCO. In mijn glazen bol zie ik dan ook louter positieve voortekenen: Wageningen heeft de vorm nog niet gevonden, ons eerste heeft in de thuiswedstrijd tegen Nic. bewezen dat wij die vorm absoluut wel hebben, en in de voorbereiding werd ook al van Wageningen gewonnen. Geen enkele reden tot zorgen denk ik dus zo, en dat zal ook in de wedstrijd duidelijk te zien zijn. Zolang wij zo rustig blijven spelen als we afgelopen week deden zal Wageningen geen probleem vormen: een 24-28 overwinning!